Jandilla va ser el protagonista del primer dia de la Penya taurina El Barrio

Jandilla va ser el protagonista del primer dia de la Penya taurina El Barrio

Salva Marsaga analitza el primer dels dies de bou que enguany ha organitzat la Penya taurina El Barrio, dissabte passat 21 de setembre, on el gran reclam era la presència de bous de Jandilla. Les fotos que il·lustren la crònica són gentilesa de Javi Sebastiá, com és habitual.

Dins de l'ambient taurí, dir Jandilla és, a priori, sinònim de fama, prestigi, casta, puresa, triomfs i un llarg etcètera de qualificatius, que han fet que els bous de “l'estrela” estiguen presents en les fires més importants del planeta taurí, a més de ser mare de moltes ramaderies noves a què ha abastit tant de vaques com de sementals.

Per això, quan un o més bous d'esta reeixida ramaderia és anunciat per qualsevol festeig popular de bous al carrer, no és gens rar observar com al reclam d'eixe nom es donen cita una gran quantitat d'aficionats, com va passar el dissabte 21 de setembre, en el primer dia de bou de la Penya taurina El Barrio.

No portava el ferro de l'estrela el primer bou de la vesprada, encara que per a l'aficionat és obvi dir que la ramaderia Vegahermosa està formada bàsicament per purs jandillas i a este ferisc germà pertanyia el roig número 27 i amb guarisme 8, de nom Amargado, d'extraordinària presentació i amb una bona actuació protagonitzada durant el toreig.

Hierbabuena era el nom del jandilla que es va soltar en segon lloc, marcat amb el núm. 41 i el 9 com a guarisme, també de presentació impecable, anant la seua actuació de més a menys.

Unes vaques en puntes del ramader local Jaume Bosch El Saliner van donar pas a l'embolada de la vaca Coqueta, també del ramader de Puçol, a la que li va tallar la corda Salva Almenara, després de ser embolada per la quadrilla Emboladors Puçol.

Destacar també el joc d'alguna d'estes vaques, així com el gran treball de mansos i pastors a l'hora de tancar els bous, tant en la sessió de vesprada com a la nit.

Caramelo era el nom del primer bou a ser embolat a la nit, propietat d'El Saliner, a què li va tallar la corda José Cisneros, després de ser embolat per Emboladors Puçol.

La segona embolada de la nit va tindre com a novetat que este menester anara a càrrec d'un grup de xiques que es denominen Emboladoras Estireu, les quals es van encarregar de l'embolada del bou Hierbabuena, repetint José Cisneros com a tallador de la corda.

A la ramaderia d'El Saliner pertanyia el bou Cacharrero, embolat en tercer lloc per Emboladoras Estireu, sent Salva Almanera el tallador de la corda.

Finalment, de nou Salva Almenara va tallar la corda del quart bou de la nit, Amargado, el qual va ser embolat per la quadrilla de José Comes.

Amb este bou va finalitzar el primer dia de la Penya taurina El Barrio sense cap contratemps de gravetat.

Informa: Salva Almenara Marsaga
Fotos: Javi Sebastiá (www.mesbou.es)
mas-fotos_facebook mas-fotos_facebook


893-toro-barrio-2


28 Setembre 2013
FaceBook  Twitter  

Altres