Una multitudinària baixada de caixons va ser el preludi a quatre bons bous el 7 de setembre

Una multitudinària baixada de caixons va ser el preludi a quatre bons bous el 7 de setembre

Una vegada més, la tradicional baixada de caixons va comptar amb una multitudinària participació de veïns de totes les edats que van omplir de colorit els moments previs a les desencaixonades dels quatre bous protagonistes de la vesprada del 7 de setembre.

Al caure el dia gran del bou en dissabte eren moltes les localitats que també celebraven actes taurins, per la qual cosa existia un cert temor que el nombre de visitants fóra inferior al d'anys anteriors. Res més lluny de la realitat, perquè tant la plaça Joan de Ribera com la de l'església presentaven un aspecte semblant o inclús superior al dels últims anys.

Anforito era el nom del bou marcat amb el número 83 i amb el guarisme 8 que va obrir el torn de les desencaixonades. Bou molt ben presentat que pertanyia a la ramaderia El Torero. Quant a la seua actuació, es pot catalogar d'excel·lent, sent probablement el millor bou que s'haja vist a Puçol esta temporada fins al moment, a causa del seu comportament, tant a la vesprada com a la nit en les embolades.

A la prestigiosa ramaderia d'Adolfo Martín pertanyia el negre entrepelat de nom Lagartijo, amb el 7 de guarisme i el núm. 26 marcat en el seu costellam, el qual va tindre un comportament d'acord amb l'encaste a què pertanyia.

La tercera de les desencaixonades va ser la de l'enorme bou de nom Bilbanito, del ferro de Salamanca del Port de Sant Llorenç, amb guarisme 9 i amb el 142 com a número, sent la seua actuació catalogada com acceptable.

Seriosa, molt seriosa era la presentació del Quart bou de la vesprada, pertanyent a la ramaderia sevillana del Conde de la Maza, de nom Cocinosito, marcat amb el núm. 147 i el 8 com a guarisme. Bona va ser també l'actuació d'este morat.

Una vegada finalitzades les quatre desencaixonades, era el moment dels comentaris i valoracions dels aficionats, sent el denominador comú que havia sigut una bona vesprada de bous, sobretot per la presentació dels quatre exhibits, els quals han servit per a engrandir més si és possible el prestigi aconseguit any rere any pel nostre volgut 7 de setembre.

Després d'estos quatre bous, de nou van ser les caps de Fernando Machancoses les protagonistes de la vesprada, primer amb la solta d'una vaca i poc després amb l'embolada del bou capó de nom Zapatero, sent Ángel Solana el tallador de la corda, després d'haver sigut embolat per la quadrilla Emboaldors de Puçol.

L'actuació d'este bou va posar punt final a la jornada vespertina.

Informa: Salva Almenara Marsaga

mas-fotos_facebook mas-fotos_facebook mas-fotos_facebook
mas-fotos_facebook mas-fotos_facebook mas-fotos_facebook

852-primera-desencajonada

23 Setembre 2013
FaceBook  Twitter  

Altres