Pose al mestre Vicente Barrera per testimoni, Cantó va triomfar en el Congrés

Pose al mestre Vicente Barrera per testimoni, Cantó va triomfar en el Congrés

Va ser el dimarts 12 del 13 a això de les 15 hores. El sector, la indústria, el món o el planeta dels bous es va reunir físicament entorn del Congrés, o moralment via Twitter i altres xarxes socials per a seguir el debat i la votació de la ILP per a declarar els bous com Bé d'Interés Cultural en este país camuflat de sobres i consciencies de lleva i posa.

El discurs més brillant, taurina i oratòriament parlant, va ser el de Toni Cantó, diputat per UPyD. Pose al mestre Vicente Barrera per testimoni, que el propi Cantó ens va dir en la gala Innovadors del món que UPiD recolzaria la Festa amb “llibertat total i respecte absolut”. El dimarts, Cantó el va brodar i el va ratificar. I els va pegar un repàs a tots els que quan parlen de bous trauen la demagògia, la hipocresia i el desconeixement.

Tant de bo els dos grans partits feren amb els bous el que diuen. A pesar de la gran majoria de la classe política que polititza els bous per ignorància, benvinguda siga la llibertat i la ILP. La Llei, que naix d'una Iniciativa Popular, comporta 50 anys per davant de garantia i empara legal. Això evitarà que l'il·luminat de torn puga decidir el que és o no moral. Mig segle per a refundar la Festa, per a renovar les estructures de l'espectacle: de l'arena per a fora. L'autenticitat del que succeïx en l'arena és el que sustenta quasi tota la resta.

En mundotoro, Carlos Ruiz Villasuso va titular Cantó ferix greu a Albendea. Clavat. Després, Casas va deixar caure una perla a l'eixida del Congrés: “En les butxaques antis hi ha euros dels bous”. Llàstima que Albendea, a l'altura del que s'esperava, va ser el defensor del toreig amb un discurs demodé. Però és important que un partit frontissa com UPiD haja estat al costat del bou. L'abstenció del PSOE ratifica el seu cinisme amb l'assumpte.

Segons un informe de la Unió de Criadors de Bous de Lídia, l'IVA taurí finança 175.000 beques i quasi 14.000 places d'educació infantil. Albendea es va perdre en noms il·lustres, ironies i dretes, que això de les dos Españas dóna molt de joc. Passa el temps i continua sent una obvietat que el món dels bous l'utilitzen els nacionalismes —tots— per a enfrontar.

Si algun dia la demagògia es tipifica com a delicte a Espanya ja podem començar a construir presons on han quedat urbanitzacions fantasmes. La bambolla de l'estupidesa no hi ha manera de punxar-la.

Informa: Salvador Ferrer
@salvaferrer78

(Este article va ser publicat en el periòdic El mundo.

23 Febrer 2013
FaceBook  Twitter  

Altres