Al final va haver-hi Gala Taurina i va resultar un gran èxit, gràcies a la col•laboració de distints aficionats locals

Al final va haver-hi Gala Taurina i va resultar un gran èxit, gràcies a la col•laboració de distints aficionats locals

Dins del peculiar vocabulari taurí hi ha una definició quan es tracta d'enjudiciar una correguda de bous amb un destacat resultat final, se sol dir: “Açò crea afició”. Eixe mateix sabor de boca va deixar entre els aficionats que en gran nombre es van donar cita la nit de divendres passat 1 de febrer en el bar de la Cooperativa, on es va celebrar la XI Gala Taurina, amb l'entrega de premis corresponents al 2012.

Des de l'any 2002, any de creació d'estos premis a càrrec de la Penya l'Afició, a la que posteriorment s'unió la Penya Juan Àvila, estes dos penyes, junt amb el patrocini de l'Ajuntament de Puçol, han sigut les responsables d'organitzar este esdeveniment fins a la passada edició del 2011, any en què de nou va ser l'Afició, per dissolució de la Penya Juan Àvila, la que es va quedar sola per a organitzar tal esdeveniment que, a la fi, seria l'últim per ells organitzat.

Mentrestant, dos aficionats locals, mig de broma mitjà seriosament, estaven confeccionant una idea: crear un fòrum en les xarxes socials a què van posar el nom d'Espai Taurí. Segur que en aquells moments Dani Torres i Miguel Ángel Roig, autors d'esta brillant iniciativa, no s'imaginaven la gran acceptació i l'èxit que obtindria la idea.

D'ací va sorgir, arran d'algun comentari inicial, a poc a poc la idea de seguir amb els premis taurins… el que ha acabat per convertir-se en realitat.

Dos de les persones que més han lluitat, entre altres, perquè este esdeveniment no passara a la història i a l'oblit han sigut Alberto de Jesús i Fernando Ferrer, precisament ells van ser els encarregats de presentar esta onzena edició de la Gala Taurina, que va oferir el següent resultat final:

Bou més brau: Bromista, amb número 5 i guarisme 7, de la ramaderia de Vegahermosa. Va recórrer els carrers el 21 de juliol. Arreplega el premi la comissió d'Hostalets.

Bou millor presentat: Crápula, amb el núm. 19 i guarisme 8, de la ramaderia de Montalvo. Es va soltar el 7 de setembre a càrrec de la comissió del 7 de setembre.

Millor bou embolat: Huerfanito, amb el núm. 18, de la ramaderia El torero. La Peña El Barri el va exhibir el 22 de setembre.

Bou més complet: Dionisio, amb el núm. 52 i guarisme 8, de la ramaderia L'Hostal. També exhibit per la Comissió del 7 de setembre en el dia gran del bou a Puçol.

Millor rabero: José Espejo.

Millor rodaor: Javier Bosch Nelet.

Menció especial: Enrique Pérez, propietari de la finca La Calderona.

Aficionat exemplar: Juan José Borrás Parreta.

Va finalitzar l'acte amb les paraules dels fundadors d'Espai Taurí, Dani Torres i Miguel Ángel Roig, així com amb les intervencions del regidor d'assumptes taurins, Salva Almenara, i, per a tancar este brillant acte, va parlar l'alcaldessa de Puçol, Merche Sanchis.

Informa: Salvador Almenara Marsaga

fotos_noticia

131-mejor_rabero


11 Febrer 2013
FaceBook  Twitter  

Altres