Javi Sebastiá i José Joaquín Montó guanyen l'octau Concurs de foto taurina Vila de Puçol

Javi Sebastiá i José Joaquín Montó guanyen l'octau Concurs de foto taurina Vila de Puçol

El divendres 1 de febrer es realitzava l'entrega de premis de l'octau Concurs de foto taurina Vila de Puçol: Javi Sebastiá ha sigut el guanyador en la secció de Puçol i José Joaquín Muntó en la categoria de festejos de la resta del món. L'exposició es pot visitar gratuïtament fins al diumenge 10 de febrer en el restaurant de la Cooperativa Copuzol.

Per a esta octava edició del concurs de fotos, el jurat ha estat format pel regidor de festejos taurins Salvador Almenara, el fotògraf Francisco Sanchis Plati, l'expert taurí Alberto de Jesús i el tècnic del Departament de Comunicació municipal Sabín.

Estos tipus seriosos i meditabunds, encarregats de decidir els dos premis d'esta edició, després de revisar les 21 obres exposades (8 en la categoria de festejos de Puçol i 13 de la resta del món), van optar per entregar no sols un premi a cada categoria, sinó també a cada un dels dos grans tipus de fotos presentades: les que tenien el mèrit del moment del tir i les que partien d'un bon original per a millorar-lo amb el treball posterior d'ajust.

La veritat és que ha quedat una divisió molt representativa de les dos tendències actuals: un premi és per a una foto del moment, on l'important és estar allí i l'enquadrament que obtens, sense treball posterior, tot aconseguit a l'hora de captar la imatge; l'altre en canvi és un exemple de com el retoc posterior permet realçar la presa original, això que tots anomenem habitualment usar el Photoshop”, explica el regidor Salvador Almenara.

L'obra Preparant la corda, de Javi Sebastiá, respon al primer criteri: una foto en blanc i negre, realitzada una vesprada en el bou del carrer Ildefonso Ferro de Puçol, que arreplega el moment previ a què el bou és enllaçat per a tornar-lo al corral.

Per la seua banda, Entre bambalinas, de José Joaquín Montó, mostra l'entrada d'un bou en el corral, arreplegada amb un picat en gran angular i multitud d'ajustos per a aconseguir il·luminar cada element de la imatge, a base del treball amb Photoshop.

Ambdós van estar l'1 de febrer en la Cooperativa Copuzol, per a arreplegar els seus premis de mans del regidor Salvador Almenara i l'alcaldessa Merche Sanchis, en un acte senzill que va servir també perquè el presentador Alberto de Jesús plantejara una de la recomanacions del jurat de cara potenciar el concurs en futures edicions: la possibilitat de crear una pàgina web on es van penjant les fotos des de l'inici de la convocatòria, de manera que el públic puga veure i votar les seues favorites durant els sis mesos que el concurs està obert, “així s'aconseguix que les fotos es vegen durant més temps i, sobretot, que s'animen més aficionats a participar, perquè no han d'imprimir les seues còpies i apegar-les en un pass-partout abans d'enviar-les, sinó senzillament enviar l'arxiu digital per a penjar-lo en Internet”.

La proposta, que també recolza el regidor de festejos taurins, serà presentada en la pròxima reunió del Consell Assessor Taurí, l'organisme en què estan representats els distints estaments a nivell local i que s'encarrega de vetlar per la bona salut dels festejos taurins.

Informa: Sabín

fotos_noticia fotos_noticia

126-jose_joaquin-entre_bambalinas

 

05 Febrer 2013
FaceBook  Twitter  

Altres