El jurat ja ho té clar: el divendres 1 de febrer s'entreguen els premis del Concurs de foto taurina Vila de Puçol

El jurat ja ho té clar: el divendres 1 de febrer s'entreguen els premis del Concurs de foto taurina Vila de Puçol

Ja es pot visitar l'exposició amb les fotos finalistes del 8u Concurs de foto taurina Vila de Puçol, que enguany estrena seu, ja que s'exhibixen en el restaurant de la Cooperativa Copuzol, el mateix escenari on el divendres 1 de febrer, a les 20.30 hores, es realitza l'entrega de premis a la dos fotos guanyadores, una sobre esdeveniments taurins de Puçol i l'altra de la resta del món.

El jurat ja ho té clar, encara que el nom dels dos guanyadors no es coneixerà fins al divendres a la vesprada. El dimecres al matí es van reunir en Copuzol el regidor de festejos taurins Salvador Almenara, el fotògraf Francisco Sanchis Plati, l'expert taurí Alberto de Jesús i el tècnic del Departament de Comunicació municipal Sabín.

Ells són eixos tipus seriosos i meditabunds, els encarregats de decidir els dos premis d'esta edició i, després de revisar les huit fotos finalistes sobre bous a Puçol i les tretze de la resta del món, han tingut clar els guanyadors dels guardons que s'entreguen l'1 de febrer.

La veritat és que ha quedat una divisió molt representativa de les dos tendències actuals: un premi és per a una foto del moment, on l'important és estar allí i l'enquadrament que obtens, sense treball posterior, tot aconseguit a l'hora de captar la foto; l'altre en canvi és un exemple de com el retoc posterior permet realçar la presa original, això que tots anomenem habitualment usar el Photoshop”, explica el regidor Salvador Almenara.

Un premi per al moment i un altre per al treball a posteriori, un en blanc i negre i l'altre en color, un de Puçol i l'altre d'un esdeveniment taurí en una altra població distinta i, com últim detall… un per a un home i un altre per a una dona!

I tot això sense que el jurat tinguera la més mínima idea de qui eren els autors, perquè voten sense saber a qui pertany cada foto.

Si s'haguera fet de forma intencionada difícilment s'hauria aconseguit un resultat més “políticament correcte”.

I els noms?

Bona pregunta.

El divendres, a les 20.30 hores, en la cooperativa Copuzol, ja estarem en condicions de desvelar-los… i de mostrar les fotos guanyadores. Mentrestant, podeu acostar-vos a disfrutar de les fotos, l'exposició està oberta durant tot el dia.

Allí ens veiem.

Informa: Sabín

fotos_noticia

115-jurado_concurso-1

 

31 Gener 2013
FaceBook  Twitter  

Altres