Després d'estar a punt de desaparéixer, la gala taurina 2012 se celebra l'1 de febrer en el bar Copuzol

Després d'estar a punt de desaparéixer, la gala taurina 2012 se celebra l'1 de febrer en el bar Copuzol

L'exposició de fotos del Concurs de foto taurina Vila de Puçol i un sopar, que servirà de pròleg a l'entrega dels premis taurins de 2012, conformen el programa de la XI Gala Taurina, que enguany se celebra en el bar de la Cooperativa Copuzol, l'1 de febrer. L'esdeveniment es manté gràcies a una iniciativa popular que treballa perquè no desaparega la marca Puçol, cultura de bou.

La crisi ha arribat a tots els sectors, inclòs el taurí. Al desembre el regidor de festejos taurins, Salvador Almenara, anunciava el retall del 50% de la subvenció municipal per a les distintes comissions: l'ajuntament es fa càrrec del segur i l'ambulància del primer dia, però les comissions que vullguen fer bou un segon dia hauran de pagar tots els gastos… i, per descomptat, també la compra de les bous.

A tot això es va sumar, després del desé aniversari dels premis taurins Vila de Puçol, la crisi de la Penya l'Afició, que va decidir no continuar organitzant l'esdeveniment, junt amb una reducció del nombre de participants en el Concurs de foto taurina Vila de Puçol.

La suma de totes estes circumstàncies feia perillar la continuïtat d'alguns actes, sobretot els que tenen una vessant més cultural que estrictament taurina”, lamenta Salvador Almenara. “Per això, com a aficionat i com a regidor estic d'acord amb esta iniciativa d'un grup d'aficionats i, per descomptat, recolze la proposta: és hora que tots acostem el muscle si volem festejos taurins”.

I és que la XI edició no comptarà amb una setmana de xarrades i conferències, però sí amb un dia, el divendres 1 de febrer, en el que s'aglutinen els principals actes d'aquelles jornades: l'exposició de fotos taurines, el sopar i, com a colofó, l'entrega de premis als millors bous, ramaders i penyes de 2012.

Som un grup d'aficionats de Puçol que hem assumit la responsabilitat d'organitzar esta gala, reduïda a un sol dia, però amb l'essència de les antigues jornades, tot això en el restaurant de la Cooperativa Copuzol”, explica Fernando Ferrer El Rallat, un dels organitzadors. “A més, per a enguany hem creat un nou premi, el d'aficionat exemplar, i, com no hi ha diners per als premis, l'hem buscat a través de patrocinadors que ens tiren una mà”.

Els actes comencen a les 20.30 hores amb la visita a l'exposició del Concurs de foto taurina Vila de Puçol i l'entrega de premis als guanyadors, amb entrada gratuïta per a tots els que desitgen assistir. A les 21.30 hores comença el sopar de gala, prèvia inscripció i pagament dels 10 euros que costa el tiquet. Al finalitzar, entrega dels premis taurins de 2012.

Se sol dir que en els temps de dificultats és quan es coneix els verdaders amics; traslladant el símil al món taurí, la crisi està permetent descobrir qui són els aficionats i els col·lectius disposats a acostar el muscle perquè els actes taurins continuen celebrant-se i, en definitiva, perquè la marca que distingix la població es mantinga viva: Puçol, cultura de bou continua marcant estil, inclús en èpoques de crisi.

Informa: Sabín

 

08 Gener 2013
FaceBook  Twitter  

Altres