Sis bous cerrils per al 7 de setembre, la primera desencaixonada del qual s'emet per dos televisions a les sis i deu de la vesprada

Sis bous cerrils per al 7 de setembre, la primera desencaixonada del qual s'emet per dos televisions a les sis i deu de la vesprada

Un tancament matinal amb ramat de Machancoses, seguit de la solta d'un bou d'El Pilar, obrin el dia gran del bou a Puçol, el 7 de setembre. A la vesprada, baixada de caixons a les 16.30 hores, mitja hora abans d'allò més habitual, per a televisar a les 18.10 hores la primera de les quatre desencaixonades, amb dos televisions emetent en directe. Ja a la nit, cinc embolades, incloent una de caixó a piló.

Sis bous cerrils són els encarregats de mantindre el nivell de prestigi adquirit en estos últims anys pel 7 de setembre. Ja al matí, després del tancament serà desencaixonat Dinamitero, un bou de la divisa de salamanca de la ramaderia El Pilar, que està en Tamares (Salamanca).

A la vesprada, seran quatre els bous desencaixonats des del lloc habitual: els pertanyents a les ramaderies de Valdefresno, de Tabera de Abajo (Salamanca); Montalvo, de Matilla de les Canelles (Salamanca); Peñajara, de Font del Arco (Badajoz) i L'Hostal, dels Yebenes (Toledo).

A la nit, a més d'estos quatre bous, serà embolat un altre de la ramaderia Torrenueva, Colmenar Viejo (Madrid). Tot això a partir de la mitjanit.

Una novetat cal ressaltar en l'entorn del 7 de setembre, més enllà de les caps concretes encarregades de recórrer el nucli antic de la població: l'avanç de la baixada de caixons a les 4.30 de la vesprada, mitja hora abans d'allò més habitual.

Si comença la baixada a les cinc, com és tradicional, hi ha a penes una hora per a una festa que convoca molts aficionats, perquè la baixada de caixons és també la desfilada de les penyes. D'ací que comencem mitja hora abans amb el llançament d'aigua i la música en l'avinguda València, el que permet disfrutar a tots amb calma d'esta gran festa de les penyes”, apunta el regidor d'assumptes taurins, Salva Almenara.

Este avanç de la baixada de penyes i caixons permet respectar la puntualitat de les desencaixonades, que comencen poc després de les 6 de la vesprada i enguany, una vegada més, se sol·licita la màxima col·laboració dels assistents, ja que la primera desencaixonada serà emesa en directe per Canal 9, en el programa En Connexió, i també per l'Emissora Municipal de Televisió de Puçol a través de la seua pàgina web www.tvpuçol.es.

Estem treballant perquè les forces de seguretat, la comissió i els assistents organitzen les seues activitats de cara a què la primera desencaixonada s'emeta en directe en dos televisions exactament a les sis i deu de la vesprada. A vegades el directe és així d'exigent, però l'esforç val la pena perquè tota la Comunitat Valenciana podrà disfrutar del 7 de setembre en directe i això és important per a promocionar el nostre dia més important a nivell taurí”, conclou el regidor.

Com sempre, s'espera que la població de Puçol es multiplique al llarg d'un dia en què l'extens recorregut reservat per als bous al carrer, pràcticament el nucli antic íntegre, permet que els aficionats i els corredors tinguen espai per a moure's, però també que moltes famílies es reunisquen en casa d'un dels seus membres a disfrutar de la festa, l'ambient, la gastronomia i, per descomptat, la televisió en directe.

Informen: Salvador Almenara Marsaga i Sabín

855-bajada_cajones_2011-1

 

06 Setembre 2012
FaceBook  Twitter  

Altres