Un piló accionat per un comandament a distància, la gran novetat en la inauguració de la X Setmana Taurina

Un piló accionat per un comandament a distància, la gran novetat en la inauguració de la X Setmana Taurina

El món de la tecnologia també va arribant a sectors com el taurí, a què li costa abandonar els vells costums, artefactes i ferramentes que han utilitzat des de sempre, com es va poder comprovar el diumenge 24 de juny: el rudimentari i tradicional piló que s'usa des de temps ancestrals va ser substituït per un emergent des del sòl de la plaça.

Va ser a l'inici de la nit inaugural, amb el tir del chupinazo que va marcar el començament de la X Setmana Taurina Vila de Puçol, després d'unes breus paraules del president Manuel J. Ribera i del regidor delegat d'assumptes taurins, Salva Almenara, quan es va passar a l'estrena d'este innovador sistema: un nou piló que va emergir del sòl de la plaça amb un comandament a distància activat per l'alcaldessa de Puçol, Merche Sanchis, la qual també estava present en la inauguració.

Com no podia ser d'una altra manera, el privilegi de ser el primer bou embolat amb el nou sistema havia de ser del ramader local Jaume Bosch El Saliner, i va ser Baldoso el triat, a qui van embolar els components de la quadrilla de Ximo i Xato, sent Antonio J. Durá el tallador de la corda.

Després de tallar la corda, es va tornar a polsar el comandament a distància i el piló va tornar a desaparéixer davall el sòl, fins a la següent embolada, deixant la plaça lliure d'un obstacle que de vegades resulta molest per als participants.

La nit va continuar tal com estava previst, amb el desafiament entre la ramaderia dels germans Orero Lecris, de Barraques (Castelló), i la ramaderia de Ángel Roser, de Godelleta (València): el primer va oferir quatre vaques, un bou en puntes i un altre embolat; el segon va aportar cinc vaques, un bou en puntes i l'embolat.

En conjunt, el ramader valencià va estar un punt per damunt del joc exhibit per les caps del castellonenc.

Informa: Salvador Almenara Marsaga

fotos_noticia

661-inauguracion-pilon-7

 

03 Juliol 2012
FaceBook  Twitter  

Altres