El Soro, Montoliú i les comissions del 7 de setembre, junts en el Sindicat Agrícola l'11 de maig

El Soro, Montoliú i les comissions del 7 de setembre, junts en el Sindicat Agrícola l'11 de maig

El divendres 11 de maig, tres homenatges en un: 30 anys del Sorus, 20 anys sense Montoliú i 25 anys de comissions del 7 de setembre. Entrevistes en directe, projeccions, un concurs de dibuix per a anar fomentant el planter, un sopar i, en definitiva, la Comissió del 7 de setembre comença a presentar-se en societat i ho fa tendint la mà a tots els amants del bou.

Organitzada per la Comissió del 7 de setembre, esta jornada d'homenatge al Bou, així, amb majúscules, se celebra l'11 de maig i comptarà amb distintes activitats, totes elles en el Sindicat Agrícola de Puçol.

A les 19.30 hores, conferència taurina conduïda per Salvador Ferrer, en la que entrevista a Vicente Ruiz El Soro i a José Manuel Montoliú, banderiller i fill del mític Manolo Montoliú. En la llarga entrevista amb els dos homenatjats, el periodista local repassarà els 30 anys de trajectòria del torero de Foios i també el que signifiquen els 20 anys sense el banderiller.

L'11 de maig, el Sindicat Agrícola reunix en la mateixa mesa al bou de plaça i al bou del carrer… és un homenatge a la festa del Bou, així, amb majúscules

Com a colofó a la mateixa, l'entrega de premis als guanyadors del concurs de dibuix del 7 de setembre, una iniciativa que se celebra per primera vegada enguany: “Volíem implicar als més jóvens de la població, per això hem organitzat un concurs en col·laboració amb els dos centres júnior de la població, perquè els més menuts ens expliquen amb imatges què significa per a ells el 7 de setembre, el dia gran del bou a Puçol”, explica Eduardo Molés, portaveu de la Comissió del 7 de setembre.

Després de la xarrada, una projecció retrospectiva dels últims 25 anys del 7 de setembre, amb imatges inèdites i algunes que ja són històriques. Es tracta de recuperar part de la memòria taurina local d'una forma semblant a com l'han fet els festers recentment.

Ens agrada la idea que van posar els festers fa uns anys: reunir-se les antigues comissions per a repassar el que ja està fet i, de pas, tirar una mà per al que està per fer”, assegura Molés. “I, clar, tota trobada funciona millor si inclou una projecció i alguna cosa que menjar, per això estem organitzant un sopar per al divendres a la nit, després de la projecció”.

Un sopar d'antics components de la comissió del 7 de setembre, també en el Sindicat Agrícola, que posarà punt final a la jornada i que és l'únic acte per al que és necessari pagar entrada: tot siga per tirar una mà al 7 de setembre d'enguany.

Els tiquets es poden adquirir en papereria Amparo, bar El Chichi i Oh Tapas, a 12 euros… i cal donar-se pressa, perquè són places limitades.

L'11 de maig, el Sindicat Agrícola reunix en la mateixa mesa al bou de plaça i al bou del carrer, als periodistes i els aficionats, els dibuixos i els vídeos, els xiquets i els veterans del ruedo… és un homenatge a la festa del Bou, així, amb majúscules.

Escriu: Sabín

370-cartel-homenaje-soro-montoliu-1


08 Maig 2012
FaceBook  Twitter  

Altres