Representants de 35 pobles se citen el divendres 27 a Puçol per a aclarir les mesures de seguretat dels “bous al carrer”

Representants de 35 pobles se citen el divendres 27 a Puçol per a aclarir les mesures de seguretat dels “bous al carrer”

El divendres 27 d'abril, a les 7 vesprada, en l'Espai Jove de Puçol es reunixen els regidors, coordinadors i col·laboradors dels pobles de l'Horta Nord i el Camp de Morvedre, dins de les IV Jornades de Bous al carrer organitzat per la Conselleria de Governació, amb l'objectiu d'aconseguir entre tots uns festejos taurins més segurs. A més, pot assistir gratuïtament tot el públic que ho desitge.

És el quart any que la Direcció General de Seguretat i Protecció Ciutadana, dependent de la Conselleria de Governació, organitza en distintes poblacions valencianes trobades destinades a millorar l'organització i la gestió dels festejos populars per excel·lència, els bous al carrer.

Les xarrades comencen el 27 d'abril a Puçol i finalitzen a principis de juny a Paiporta. A més, durant el mes de maig es realitzaran a Chiva, Requena i Canals.

Enguany han sigut cinc les poblacions triades per a estes trobades en què no sols es pretén aclarir les normatives existents, sinó aportar idees per al futur. Les xarrades comencen el 27 d'abril a Puçol i finalitzen a principis de juny a Paiporta. A més, durant el mes de maig es realitzaran a Chiva, Requena i Canals.

En tots els casos el plantejament és el mateix: acostar la informació, les normatives, les mesures de seguretat i els coneixements de la Policia Autonòmica a distintes comarques, perquè els col·laboradors i comissions de cada zona ho tinguen més fàcil. En concret, a Puçol està prevista l'assistència de representants de 35 poblacions, les corresponents a l'Horta Nord i el Camp de Morvedre.

L'objectiu és donar a conéixer la normativa vigent aplicable als festejos taurins, resoldre dubtes, arreplegar suggeriments dels ajuntaments i també escoltar les idees dels aficionats i col·laboradors en l'organització dels bous al carrer”, explica Salvador Almenara, regidor de festejos taurins de Puçol. “Per a nosaltres és una gran satisfacció que hagen triat Puçol enguany per primera vegada per a estes jornades, perquè d'alguna forma suposa un reconeixement al nostre saber fer en esta matèria”.

La jornada del divendres, oberta a tots els públics gratuïtament, tindrà la seua continuïtat a principis de maig amb dos sessions a porta tancada destinades a realitzar tasques pràctiques amb els col·laboradors taurins, tant en matèria de seguretat com a primers auxilis i, en general, mesures a prendre per a garantir la seguretat del públic, les comissions i els propis bous.

Una formació imprescindible perquè la cultura de bou siga també una aposta per la seguretat.

Informa: Sabín

340-bajada_de_cajones-2

 

26 abril 2012
FaceBook  Twitter  

Altres