Jornades taurines (3): de doblets, repeticions i una estranya sensació de “deja-vú” en l'entrega de premis

Jornades taurines (3): de doblets, repeticions i una estranya sensació de “deja-vú” en l'entrega de premis

Com ve sent habitual des de les primeres edicions de les Jornades taurines Vila de Puçol, la gala de l'entrega de premis als guanyadors del concurs de foto taurina i de la temporada taurina va servir com a colofó a l'any taurí. L'acte es va celebrar el divendres 3 de febrer en el Sindicat Agrícola i, si en dies anteriors es va trobar a faltar més públic, en esta ocasió el local estava ple.

La gala va ser presentada per Alberto de Jesús, el qual va destacar la presència d'una representació de la corporació municipal, inclosa l'alcaldessa Merche Sanchis. L'acte va comptar amb dos parts: el concurs de fotos i els premis taurins de 2011.

La primera es va centrar en el VII Concurs de fotografia taurina Vila de Puçol, el resultat del qual va ser com seguix: el vot del públic, que consistix a triar a la fotografia que més ha agradat al públic que ha visitat l'exposició, va recaure en la núm. 42, amb 22 vots, titulada Hola, què tal i l'autora de la qual és Ana Sebastiá.

També va haver-hi un detall que es va sortejar entre els que havien depositat el seu vot en l'urna. Va ser l'alcaldessa qui va triar un dels bitllets a l'atzar i… el premi va recaure en Ana Sebastiá. Simple casualitat, l'atzar és així de capritxós. Encara que això sí, ella es va portar els dos llibres de La verdadera història del bou Ratón.

A continuació es va procedir a la lectura de l'acta del jurat. En la categoria A, fotos de la festa dels bous en la nostra població durant 2011, el premi va ser per a Luz en la Vila de Puçol, de Juan García Sánchez, de Borriana, autor així mateix de la foto guanyadora de la categoria B, destinada a la festa dels bous en qualsevol part del món, sent la titulada Ratón la vencedora en este apartat.

La segona part de la gala es va centrar ja en els Premis taurins Vila de Puçol 2011.

Una certa sensació de deja-vú, d'haver viscut eixe instant abans, s'anava apoderant de la sala a mesura que es coneixien els noms dels premiats i estos ja havien sigut premiats abans. Simples coincidències… però van ser tantes en una sola nit

En primer lloc, es va fer entrega d'un detall a cada una de les comissions que van organitzar actes el passat any. A continuació, es va projectar un videoclip amb un resum d'allò que s'ha succeït durant la passada temporada: un gran treball de deu minuts de duració realitzat per Miguel Soriano Dobló.

I ja, per fi, es va donar pas a l'entrega de premis del millor de 2011.

El premi al bou millor presentat va ser per a Sobresalto, de la ramaderia portuguesa d'Ortigao Costa, corregut en la vesprada del 23 de juny.

El premi per al bou més brau va recaure en Lugano, de la ramaderia d'El Torero, l'actuació del qual es va dur a terme en la vesprada del 7 de setembre.

El premi al millor bou embolat se se'l va portar Escritor, de la ramaderia La Campana, pel seu comportament durant la nit del 23 de juny.

A més, Escritor també es va adjudicar el premi al bou més complet, per la seua actuació tant a la vesprada com a la nit de Sant Joan.

Cal assenyalar que estos quatre bous van ser adquirits per la comissió del 7 de setembre del 2011.

Una vegada més, Eduardo Pérez Bayarri Edu, es va portar el guardó al millor rodador de la temporada.

Per la seua banda, la segona edició del trofeu Juan José López Esteve El Penyo, destinat a premiar la millor eixida de cua, va ser per a Antonio José Durá El Purri.

Completant el quadro d'honor de la temporada, es va realitzar una menció especial, que va anar a parar, amb tot mereixement, a les mans de José Espejo Esteve Espejo, el guardó de les quals va ser entregat per l'alcaldessa Merche Sanchis.

La nota anecdòtica d'estes jornades la van protagonitzar les múltiples coincidències, doblets i repeticions que es van produir de forma totalment fortuïta. Recordem.

Ana Sebastiá va ser la guanyadora del concurs de fotos segons la votació popular, i també va ser la participant del públic agraciada amb un premi per haver votat.

Els dos premis oficials del concurs de foto taurina, Puçol i internacional, van anar a parar a les mans del mateix autor, Juan García Sánchez.

Escriptor va ser premiat com el millor bou embolat i també com el bou més complet.

Els quatre bous premiats en les quatre categories d'enguany pertanyien a la comissió del 7 de setembre.

Edu Pérez, que va guanyar la distinció a millor corredor de l'any, també va guanyar este premi el passat any.

I, finalment, el bou amb què va prendre l'alternativa Vicente Barrera, protagonista de la tertúlia del segon dia, es anomenava Ratón… el mateix nom que el bou protagonista del llibre presentat el primer dia. I, per si fóra poc, era el mateix títol de la fotografia guanyadora del certamen internacional.

Una certa sensació de deja-vú, d'haver viscut eixe instant abans, s'anava apoderant de la sala a mesura que es coneixien els noms dels premiats i estos ja havien sigut premiats abans. Simples coincidències… però van ser tantes en una sola nit.

El que no oferia possibilitat de coincidir amb edicions anteriors era el punt final a les jornades: fins ara se celebrava un sopar de gala en un local de la població, sopar a la que només assistien els que pagaven el cobert i alguns invitats de l'organització. Enguany s'ha substituït per un extraordinari àgape obert a tots els assistents, l'últim dia, allí mateix, en el Sindicat Agrícola.

Informa: Salvador Almenara Marsaga

fotos_noticia

097-premio_juan_garcia

 

08 Febrer 2012
FaceBook  Twitter  

Altres