El 7 de setembre duplica l'audiència del passat any en Internet i a més es va poder veure per TDT

El 7 de setembre duplica l'audiència del passat any en Internet i a més es va poder veure per TDT

El 7 de setembre l'Emissora Municipal de Televisió de Puçol (EMTV) va tornar a emetre per Televisió Digital Terrestre, va ser només un dia, però més de set hores d'emissió: el dia gran del bou ja és una tradició que els veïns puguen seguir l'emissió per televisió i calia atendre les nombroses peticions. Al final, el gran resultat a nivell de públic justifica l'esforç realitzat.

Enguany l'EMTV Puçol complix 25 anys d'existència. Va començar a emetre el 6 de novembre de 1986, amb treballs realitzats pels llavors jóvens alumnes de l'Escola Municipal de Cine. Primer va ser una emissió setmanal, després dos i, des de finals de la dècada dels huitanta, la televisió local va consolidar la seua emissió diària.

Moltes coses han canviat en estos cinc lustres: ja no hi ha una emissió analògica a través d'aquell entranyable canal 26 de l'UHF, ja no hi ha escola de cine, hui la quantitat de canals per Televisió Digital Terrestre és enorme, i les noves tecnologies permeten arribar a tot el món, com es pot comprovar per la web de la televisió local: www.tvpuçol.es.

Però hi ha una cosa que no ha canviat en tot este temps: el gran dia per a emetre en directe, el dia en què nombre més gran d'espectadors es concentren davant de l'emissió local és sens dubte el 7 de setembre, dia del bou. Per això molts veïns havien preguntat en l'ajuntament què succeiria enguany, després d'haver desaparegut Tele 7 Calderona (el canal a través del qual van arribar les emissions locals durant un any) i haver conclòs l'acord d'emissions durant dos mesos amb Televalencia 8 (conveni que va finalitzar a l'estiu).

Mentres es posa en marxa una televisió local per a la dotzena de pobles que formen part del consorci, projecte que ja està molt avançat però que encara no està finalitzat, emetre per TDT resulta molt costós econòmicament, perquè cal llogar un canal per a cada hora d'emissió”, explica Rosa Portalés, regidora de comunicació. “En estos moments no ens podem plantejar llogar un canal cada dia, d'ací que hàgem apostat per potenciar les emissions a través d'Internet, per la web TV. Però això del dia 7 de setembre és un cas especial, per les peticions dels veïns i pel factor de seguretat que introduïx en la festa”.

I és que la tradició assenyala que els veïns la vivenda dels quals està en el nucli antic, dins de l'ampli recorregut del bou, solen invitar familiars i amics a compartir la vesprada i la nit: és una jornada per a disfrutar de la gastronomia, la tertúlia, el retrobament i, per què no, també del bou… això sí, amb la tranquil·litat que oferix veure'l des del menjador de casa, sense tindre que posar un peu en el carrer.

Així que va caldre fer un esforç, encara que l'ajuntament no va estar sol en l'aposta per l'emissió en directe per TDT el dia 7: una sèrie de cases comercials de la població, que ja havien patrocinat emissions en anys anteriors, van aportar el 60% dels diners necessaris per a emetre durant quatre hores a la vesprada i tres a la nit.

No hi ha dades definitives de l'audiència que va tindre el treball de l'EMTV a través del canal de TDT, però les dades de l'emissió per Internet són prou significatius de l'interés despertat: 1.793 visites va tindre la web TV durant el 7 de setembre i de l'1 al 12 de setembre el total de visites acumulades és de 7.628.

Estem parlant que es va duplicar el nombre d'espectadors durant el 7 de setembre per Internet, ja que l'any passat van ser 929 visites eixe dia. I quant al total acumulat, l'emissió per Internet continua creixent, perquè l'any passat va haver-hi 11.180 visites en tot el mes i enguany ja hem superat dos terços d'eixa xifra en a penes dotze dies”, matisa Rosa. “Això demostra que el públic per Internet continua creixent i ja no són només els més jóvens. És un camp en què continuarem treballant per a aconseguir una oferta el més semblant possible a la que teníem en l'emissió digital, és a dir, cada dia es pujaran a la web TV diverses notícies i algun reportatge, entre els que cada veí podrà triar aquells que desitja veure. En duració, serà una emissió semblant a l'hora que emetíem el passat any per TDT”.

Notícies i reportatges tots els dies, però amb varis avantatges: cada un pot triar allò que vol veure, inclús de dies anteriors, i si alguna cosa li agrada especialment sempre pot descarregar-se'l en el seu ordinador, en poc de temps, per a tindre-ho gravat en casa per sempre. Tot això a qualsevol hora del dia, des de qualsevol lloc del món.

I és que l'Emissora Municipal de Televisió de Puçol s'està adaptant als nous temps, el mateix que hem de fer els telespectadors: en el fons és molt fàcil, en compte de buscar un canal en la nostra televisió de tota la vida, ara hem de teclejar una direcció web: www.tvpuçol.es.

A qualsevol hora, des de qualsevol lloc.

Informa: Sabín

599-rosa_portales

fotos_noticia

 

18 Setembre 2011
FaceBook  Twitter  

Altres