El bou del 30 de juliol posa fi a la cita taurina anual en el barri Hostalets

El bou del 30 de juliol posa fi a la cita taurina anual en el barri Hostalets

Amb la celebració del segon dia de bou del barri Hostalets el passat 30 de juliol, van finalitzar els actes festius i taurins que cada any se celebren en este barri, durant la segona quinzena de l'esmentat mes. Salva Almenara Marsaga comenta com va ser la jornada.

Passades les 6 de la vesprada es donava solta al primer dels tres bous previstos per la comissió, des dels caixons ubicats en el carrer El Cid.

Barber era el nom d'este seriós bou de pèl castany, amb el 7 com a guarisme i amb el número 28 en el seu costellam, pertanyent a la ramaderia sevillana de D. Francisco Cruz Jiménez.

En segon lloc, es va desencaixonar al bou de nom Cantero, marcat amb el número 32 i el 6 com a guarisme, amb el ferro jienense de Guadalmena.

A esta mateixa ramaderia pertanyia el tercer de la vesprada, marcat amb el número 74 i el 7 com a guarisme que atenia al nom de Correvientos.

Aclarir, per als amants de l'estadística, que tant estos noms dels bous, així com els de la crònica del dissabte anterior són els autèntics, perquè són els que figuren en el certificat del naixement de mascles i no els noms que capritxosament s'anuncien en el cartell confeccionat per la comissió organitzadora.

La solta d'unes vaques, dos d'elles embolades, propietat d'El Pinxo, van completar la sessió taurina de la vesprada.

L'orde de les embolades dels bous, va seguir l'orde invers a les desencaixonades, perquè el primer a ser embolat va ser, a qui li va tallar la corda Marce Gargallo, sent els autors de la seua embolada, la quadrilla denominada Pixita Brava.

El segon bou a ser embolat va ser Pedrapiquer, anant a càrrec amb este menester la quadrilla de Fernando Ferrer Rallat, sent l'integrant de la comissió, Diego Reinosa, el tallador de la corda.

L'anteriorment esmentada quadrilla d'emboladors es va encarregar de l'embolada del bou Barber, tercer i últim bou de la nit qui es va encarregar d'alliberar-lo del pilar el president d'esta jove comissió Iván Almenara.

Informa: Salvador Almenara Marsaga
Fotos: Javi Sebastiá (www.mesbou.es)

527-toro_30_julio_hostalets-2

 

06 Agost 2011
FaceBook  Twitter  

Altres