Crònica taurina d'Ildefonso Fierro (1): una comissió d'última hora trau avant la festa

Crònica taurina d'Ildefonso Fierro (1): una comissió d'última hora trau avant la festa

Finalitzada la setmana taurina i també el bou de Sant Joan, el nostre cronista Salva Marsaga seguix la ronda informativa per la resta de bous organitzats per les comissions del poble. Primera crònica d'Ildefonso Fierro que, efectivament, a pesar de tots els mals auguris finalment ha aconseguit una comissió amb molt bones formes.

Quan tot pareixia presagiar que, per primera vegada en molts anys, ens anàvem a quedar sense bous per falta de comissió organitzadora en el barri Ildefonso Fierro, ja ben avançada la temporada va aparéixer un nombrós grup de jóvens d'ambdós sexes que es van negar rotundament a eixa possibilitat. En un relatiu espai curt de temps han aconseguit, això sí, amb prou esforç per la seua banda, organitzar els dos habituals dies de bou d'esta barriada puçolenca.

El primer d'estos dies va ser dissabte passat dia 9 de juliol, on a les 18:30 hores, es va desencaixonar al bou de nom Dormido amb el número 66, pertanyent a la ramaderia de Jaen de D. Juan Pablo Jiménez Pasquau, bou correctament presentat que li va faltar un poc de cobdícia en les seues envestides.

En segon lloc va botar a l'arena el bou de nom Vaquinillo, marcat amb el número 35 i igual que l'anterior també pertanyent a la mateixa ramaderia, encara que adquirits ambdós en la finca Camp Bravo, propietat dels aficionats locals Pepe Sanchis El Andarillo i Salva Almenara Marsaga. Dir que este bou estava molt ben presentat amb unes boniques formes que feien honor al seu encaste Domecq. Quant a la seua actuació, este sí que es va emprar amb més cobdícia que el seu predecessor, sobretot en els primers minuts de la seua actuació on es van produir alguns moments de perill.

Després d'estos dos bous es van soltar unes vaquetes del ramader Pedro Peris que, en línies generals, van tindre una molt bona actuació. La primera de les embolades de la nit va ser la del bou Dormido a qui li va tallar la corda el membre de la comissió, Rafa Martínez, després de ser embolat per la quadrilla de Fernando Ferrer El Rallat.

La mateixa quadrilla d'emboladors va ser la protagonista de la segona embolada de la nit, que va ser la del bou Vaquinito, sent el tallador de la corda el membre de la comissió José Espejo. Finalment, va tindre lloc la tercera embolada de la nit, que va ser la de la vaca de nom Cubita propietat de Pedro Peris, igual que les de les vesprades.

A esta vaca li va tallar la cuerda la integrant de la comissió Esther Abenza, sent la quadrilla Emboladors de l'Art els encarregats d'este menester. Destacar que, durant esta embolada, el pudorós aficionat José Espejo va patir un lleuger contratemps en el seu afany, com sempre, per ajudar als altres en detriment de la seua pròpia persona.

Informa: Salvador Almenara Marsaga
Fotos: Javi Sebastiá (www.mesbou.es)  

483-Ildefonso-Javi-1


15 Juliol 2011
FaceBook  Twitter  

Altres