Setmana taurina (2): el dissabte 18 va arribar el desafiament entre Roser i La Paloma

Setmana taurina (2): el dissabte 18 va arribar el desafiament entre Roser i La Paloma

El nostre habitual cronista taurí continua el seu minuciós repàs a la Setmana Taurina, amb cròniques de cada una de les sessions vespertines i nocturnes. En este segon article, repassa l'actuació de Machancoses a la vesprada i el desafiament de Roser i La Paloma a la nit.

El ramader de Picassent, Vicente Machancoses, va ser l'encarregat d'iniciar el concurs de ramaderies durant la vesprada del dissabte 18.

Tal com és preceptiu per a totes les ramaderies participants en este apartat, cada una competix amb sis vaques, un jònec i un bou en puntes.

La primera part de l'espectacle la van protagonitzar les vaques Peladilla, Villana i Peleona, a més del jònec de nom Alegre, amb el que es va arribar al descans. La segona part va anar a càrrec del bou Pastelero, junt amb les vaques Sancrantana, Verdulera i Tomatera.

Quant al joc del bestiar, cal destacar la gran actuació de la vaca Villana, soltada en segon lloc, que és una de les fermes candidates al trofeu a millor vaca de la setmana.

La resta del bestiar va tindre una actuació prou parella, exceptuant l'última d'elles, que va baixar prou el bon nivell de les restants.

En l'apartat del concurs de movedors, este primer dia va participar la parella composta per Albert Renán, de Castelló, i Iván, de Coves de Vinromà.

Amb una molt bona assistència de públic, la nit del dissabte 18 va començar amb l'embolada del bou Caprichoso, de José Vicente Machancoses, patrocinat per la penya l'Afició, el qual va ser embolat per la quadrilla de Ximo i Xato.

La vetlada va continuar amb el desafiament programat entre les ramaderies de Ángel Roser, de Godelleta (València), i La Paloma, de Xaló (Alacant). Ambdós van competir amb tres vaques, un bou en puntes i un altre embolat.

El ramader valencià va aportar les vaques Voluntaria, Billetera (que va ser per a mi la millor de la nit) i Amapola, a més del bou en puntes de nom Cubano i Serpentino, que va ser l'embolat, este últim patrocinat per la penya Lo Sabe, corrent la seua embolada a càrrec de la quadrilla Pixita Brava.

Quant a la ramaderia alacantina, va participar amb les vaques Marisquera, Nazarena i Duquesa, el bou en puntes Espabilado i l'embolat Chiquillo, patrocinat per la penya l'Afició i l'embolada de la qual va anar a càrrec d'Emboladors de Llíria.

La nit va finalitzar amb l'actuació de quatre jònegues del ramader local Jaume Bosch El Saliner.

Informa: Salva Almenara Marsaga

433-sabado_tarde-1


30 Juny 2011
FaceBook  Twitter  

Altres