El primer acte oficial de Merche Sanchis va ser inaugurar la Setmana de cine taurí

El primer acte oficial de Merche Sanchis va ser inaugurar la Setmana de cine taurí

Amb un sopar de cabasset inicial i puntualitat taurina, a les 10 de la nit del dilluns 13 donava començament la sexta Setmana de cine taurí, que va comptar amb moltes novetats que van ser ben rebudes pels quaranta assistents a la primera projecció. Entre ells, l'alcaldessa Merche Sanchis, que realitzava així el seu primer acte oficial.

Encara que va prendre possessió el dissabte al matí i eixa mateixa vesprada ja hi havia una boda civil en l'ajuntament i l'entrega de premis de la Unió Esportiva Puçol en el camp de futbol, a la que no va poder assistir a temps per estar encara en l'acte civil, finalment el primer acte oficial de Merche Sanchis com a alcaldessa va ser el dilluns 13, a la nit, en el Sindicat Agrícola, amb la inauguració de la nova edició de la Setmana de cine taurí.

Després del sopar d'aixellet, que ja s'ha convertit en part imprescindible de les sessions, l'habitual presentador de quasi tots els actes taurins de la població, Salva Almenara Marsaga, va ser l'encarregat d'iniciar la vetlada.

Primer va donar un repàs els títols projectats en els cinc anys anteriors, amb especial menció al treball realitzat pels tres anteriors regidors (Juan Enrique Claramunt, Ximo Galcerá i Manolo Piñol), gràcies als quals “esta idea d'un grup de veterans aficionats s'ha consolidat i ja és una cita obligada en el mes de juny: recuperar les tradicionals projeccions estiuenques sobre temes taurins”.

Després de donar un avanç del que es podrà veure enguany, es va despedir amb un desig: “no se sap encara qui serà el pròxim regidor de bous, encara que li desitge que l'any que ve siga capaç de mantindre esta setmana que ja ha calat fondo entre els aficionats”.

Alfonso Àvila va ser l'encarregat de presentar la primera projecció, Sangre en la arena. Recolzant-se en el modest fullet informatiu editat pel Departament de Comunicació per a cada títol de la setmana, Alfonso va destacar el treball del director Rafael Gil, “junt amb Pedro Lazaga un dels grans mestres d'este subgènere dels anys 50, 60 i 70. D'ells ja hem vist la majoria de títols ací, tot i que encara ens cap falta”.

Pel que es referix a la part estrictament taurina, va reconéixer que ell no havia vist torejar en vivo al protagonista de la cinta, Ángel Teruel, encara que es nota quan és un torero el que interpreta les escenes de corregudes en el cine “i en esta pel·lícula hi ha moltes escenes taurines i de gran nivell”.

Finalment, Merche Sanchis va agrair l'esforç de tots aquells que han fet possible la setmana, inspirada en una tradició de fa cinquanta anys, encara que “va ser a partir de 2006, amb la creació de Puçol, cultura de bou, quan un grup d'aficionats al cine i als bous va proposar al regidor de festejos taurins, llavors Juan Enrique Claramunt, recuperar esta tradició en el Sindicat Agrícola”.

Precisament la setmana de cine suposa l'inici de la programació d'actes de Puçol, cultura de bou, que també al juny compta amb la Setmana taurina, el bou de Sant Joan i la presentació del Concurs de foto taurina, que enguany compta amb importants novetats, ja que aconseguix el rang d'internacional.

En un dia en què s'estrenava un nou projector (i es nota el seu), que s'anunciaven títols difícilment visibles en anys anteriors (encara que, com ja és tradició, serà una pel·lícula sorpresa la del segon dia: el dimarts 14 de juny), debutava la nova alcaldessa en acte oficial i, en definitiva, tot eren novetats, Merche va apuntar una última: “encara que per a alguns ja és un secret a veus, dir a Salva que sí, ja se sap qui serà el pròxim regidor de bous… i és per cert Salva Almenara Marsaga”.

Així que ara la pilota està en la teulada de l'habitual cronista taurí: com s'apanyarà per a compaginar les tasques de cronista, periodista, presentador i aficionat amb les múltiples obligacions del nou regidor.

La resposta prompte: la Setmana taurina comença el divendres 17 i el bou de Sant Joan serà el dia 23. Allí podrem comprovar si Marsaga es desembolica millor en l'arena o en el saló de plens.

415-cine_taurino-1

fotos_noticia

 

14 Juny 2011
FaceBook  Twitter  

Altres