L'aplicació Radar Covid, una eina per a detindre les cadenes de contagi sense identificar dades personals

La Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) anima als ajuntaments a difondre i potenciar l'ús de Radar Covid, l'aplicació oficial posada en marxa pel Govern d'Espanya perquè qualsevol veí sàpia si ha estat en contacte amb algú diagnosticat de Covid-19. Un sistema que ajuda a detindre les cadenes de contagi sense identificar-te a tu com a usuari, ni amb qui has estat ni on.

Des que va començar esta pandèmia els governs han jugat un paper fonamental en tot el relacionat amb el manteniment i reforç de les mesures de neteja i desinfecció de carrers i espais públics, de seguretat enfront del contagi, mesures i actuacions d'atenció social i suport a les limitacions de mobilitat establides per Govern i comunitats autònomes.

«I ara, quan ens trobem enmig d'esta segona ona epidèmica que en molts territoris està atacant amb més virulència que la de la passada primavera, des de la Federació et vam convidar, si així ho consideres, a donar un nou impuls al combat contra el coronavirus donant a conéixer entre els ciutadans del teu territori l'aplicació Radar COVID», explica Abel Caballero, president de la FEMP. «Una eina perquè cada ciutadà i ciutadana sàpien quin és el seu risc de contagi i tinguen amb això possibilitat d'adoptar mesures que els protegisquen a si mateixos i als altres».

Radar Covid és una aplicació gratuïta que s'instal·la en un minut i només necessita concedir permís per a usar Bluetooth, rebre notificacions i estar sempre activa.

El seu funcionament és senzill i automatitzat: detecta si has estat més de 15 minuts a menys de 2 metres amb una altra persona i memoritza la informació. En cas d'un cas de Covid-19, t'avisa si has estat en els últims dies en contacte amb aqueixa persona, però sense identificar-te ni a tu ni a l'altra persona ni el lloc on heu coincidit.

L'app Radar Covid, del Ministeri, està disponible per a descarregar-la gratuïtament per a mòbils amb Android (en Google Play) i per a mòbils amb iOS (en App Store).

Informa: Sabín | Cartell: FEMP

463-cartel-radar-covid-3

24 Novembre 2020
FaceBook  Twitter  

Altres