ACCU València t'informa de les malalties de Crohn i colitis ulcerosa

ACCU València (Associació de malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa) és una associació sense ànim de lucre que opera a nivell de la Comunitat Valenciana, sent el seu principal objectiu l’autoajuda. Ara també tenim representació a Puçol i estem a la teua disposició per a qualsevol consulta o informació, tant en persona com a través de la nostra pàgina web.

Tant la malaltia de Crohn com la colitis ulcerosa són malalties inflamatòries intestinals d'origen desconegut. A causa d'això, no existeix en l'actualitat cap mètode de curació per a les mateixes, per la qual cosa són considerades incurables i cròniques.

La malaltia de Crohn pot aparèixer des de la boca fins a l'anus; són úlceres més profundes, intercanviant-se les zones d'intestí sa amb intestí malalt.

La malaltia de la colitis ulcerosa només apareix en l'intestí gros, són úlceres més superficials.

Els símptomes més freqüents són: diarrees amb múltiples deposicions diàries, a vegades acompanyades de sang i mucositat; incontinència fecal; dolors abdominals, d'esquena, renals, oftalmològics, musculars i articulars; dermatològics, amb alteracions constants en la pell; fístules anals i vaginals, extremadament molestes i difícils de tractar; pèrdua de gana, el que provoca disminució de pes i estat general de debilitat que es veu agreujat per anèmia; febra i deficient absorció de nutrients essencials.

La infermetat cursa per brotsés possible controlar els símptomes amb medicació, encara que esta és agressiva (corticoides, tractaments biològics, immunosupressors) i amb greus efectes secundaris; però en molts altres la medicació es mostra ineficaç, sent necessari recórrercirurgia.

És una malaltia predominantment de persones jóvens: apareix en un gran percentatge entre els 15 i els 35 anys, encara que també hi ha xicotet percentatge entre els 50 a 70 anys. Encara que el pitjor de tot és que ja es comença a detectar en xiquets i bebés.

L'objectiu principal de la nostra associació és «contribuir a l'ajuda moral i física de totes les persones afectades per la malaltia de Crohn o la colitis ulcerosa, així com a l'estímul de l'estudi sobre la seua causa i tractament».

ACCU València està incorporada dins de la Confederació d'Associacions de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa d'Espanya, la qual treballa en col·laboració amb el centre d'investigació de malalties inflamatòries intestinals i amb les restants associacions europees, amb l'objectiu de trobar una solució a estes patologies. La seu central de Madrid edita la revista anomenada Crònica, a fi d'actualitzar-nos respecte a les últimes novetats científiques.

En ACCU València ens encarreguem de rebre-vos i donar-vos tota la informació que necessiteu referent a estes dos patologies. A més, impartim conferències amb la col·laboració d'especialistes, tant metges, psicològics i socials amb l'objectiu d'informar-nos i ensenyar-nos pautes que s'ha de seguir perquè estes malalties siguen el més suportables possibles.

Celebrem convivències entre els socis per a fomentar la camaraderia entre nosaltres; actes per a fer més visibles estas malalties com meses informatives en hospitals, universitats i en la Volta a Peu de Puçol; també fem el Desafío Crohn-CU junt al ciclista Miguel Ángel Rodríguez Navarro. Aquest any ja és el 6é any consecutiu que el fem i no sols a nivel nacional, sinó també a nivell europeu, com el de l’any passat. Si algun de nosaltres pateix una hospitalització, efectuem visites a fi de donar el major suport possible en una situació tan delicada.

Comptem amb psicòloga especialitzada en estes malalties, i nutricionista per ajudar-nos amb tots els problemes que tenim a l’hora de les dietes perquè han de ser personalitzades. Fem tallers de nutrició, de mindfulness, de relaxació, ioga, etc.

Treballem en projectes com són el projecte d’accés urgent a banys i el projecte aparcament urgent que han siguts aprovats en les Corts Valencianes per unanimitat de tots els partits polítics i volem que estiguen disponibles a tota la Comunitat Valenciana. I treballem per tindre accés als tractaments necessaris.

Recorda que no estàs sol i que estem ací per a ajudar-te. Si vols més informació, pots contactar amb nosaltres de les següents maneres: www.accu-valencia.es o als telèfons 963520598 i 672367836.

Informa: Susana Martí Miñano | Fotos: ACCU València

066-accuu-valencia-3

29 Gener 2018
FaceBook  Twitter  

Altres