Cursos gratuïts per a formar propietaris responsables amb les seues mascotes

La Clínica Sant Antoni va realitzar el divendres 19 de febrer una xarrada en col·laboració amb l'Associació de Propietaris Responsables de Puçol, destinada a informar dels mesures de primers auxilis que s'han de prendre en casos com a accidents, problemes respiratoris o contacte amb una processionària. La iniciativa està oberta a tots els veïns i tindrà la seua continuïtat en els pròxims mesos, sempre de forma gratuïta.

L'Associació de Propietaris Responsables continua organitzant activitats per a sensibilitzar els veïns sobre l'cuidat de les mascotes, tant gossos com gats. A més de col·laborar amb l'ajuntament en el pla de posada en marxa dels parcs canins, han iniciat també una campanya de sensibilització dels veïns.

En esta campanya de xarrades informatives col·laboren tres clíniques de la població, Sorben, Calzada i Sant Antoni”, explica el president de l'associació. “Per a la primera s'han inscrit vint persones i persones que casualment van acudir la vesprada del divendres a la clínica Sant Antoni i van decidir quedar-se. Per descomptat, l'entrada és gratuïta”.

La primera sessió va estar orientada a primers auxilis i en ella es va tractar des de les mesures a prendre quan trobem un gos atropellat, fins com reaccionar si la nostra mascota ha tocat una processionària (una cosa habitual estos dies pels problemes derivats de la temperatura anormal en esta època), o recomanacions com no córrer immediatament en acabant de dinar (el que podria provocar una torsió d'estómac), passos per a fer un torniquet a una mascota, i inclús com donar massatge cardíac perquè no s'ofegue el gos…

I, per descomptat, la nostra recomanació principal: no esperar per a anar al veterinari si notem símptomes que el nostre gos o el nostre gat està malalt”, finalitza el president, qui insistix en el fet que la intenció és continuar organitzant campanyes formatives entre els veïns, sempre de forma gratuïta. “Organitzarem esdeveniments en el parc caní, com portar als gossos d'AUPA, per a adoptar-los, o inclús algun mercat ambulant de materials per a mascotes, o activitats amb la UME, per a conéixer de primera mà com treballen els gossos de l'exèrcit”.

És una jove associació, però treballa amb moltes ganes i els resultats ja estan a la vista. Si vols estar al dia dels esdeveniments que van programant, la informació la pots trobar en la seua pàgina de Facebook: Propietaris Responsables Puçol.

Informa: Sabín | Fotos: Associació de Propietaris Responsables

188-charla-propietarios-1

20 Febrer 2016
FaceBook  Twitter  

Altres