Un conveni per a facilitar implants dentals a les persones més desfavorides de Puçol

El dimecres 3 de febrer, l'Institut Valencià d'Implantología Immediata (IVAII) ha firmat un conveni amb l'Ajuntament de Puçol perquè les persones més desfavorides puguen beneficiar-se de la implantología dental a preu reduït. L'acord ho han rubricat el director de l'IVAII, Alberto Vericat, i l'alcalde de Puçol, Enric Esteve.

El doctor Vericat és un cirurgià oral especialitzat en implants dentals, amb àmplia experiència en tractaments d'implantología avançada i pioner en tècniques de càrrega immediata.

Per a Alberto Vericat, “es tracta d'un conveni molt satisfactori per a ambdós parts, que permetrà que els col·lectius més desfavorits, com a pensionistes, parats o persones amb pocs recursos, puguen accedir a tractaments d'alta qualitat amb implants. De manera que, si no fóra per este conveni, l'accés a estos tractaments seria molt difícil”.

Per la seua banda, l'alcalde Enric Esteve ha remarcat que este conveni “suposa donar més qualitat de vida a les persones que no tenen un alt poder adquisitiu i tenen dificultats i, per tant, és obligació de les autoritats vetlar per eixa qualitat de vida dels nostres ciutadans. I pense que amb la firma d'este conveni vamos a fer un pas avant”.

L'acord és fruit de la col·laboració d'ambdós institucions i del seu compromís social. Tant l'IVAII com l'Ajuntament de Puçol consideren que la salut bucodental és un component imprescindible en la qualitat de vida de les persones. Per això, el doctor Vericat remarca: “Tradicionalment s'ha considerat elitista el tractament amb implants. I no és així. Hi ha molts pacients que requerixen d'este tractament per a tindre una funció masticatòria bàsica. I sense esta funció masticatòria bàsica, poden tindre problemes a nivell general. Per tant, no és un tractament elitista, sinó necessari per a tindre una vida normal. Per això hem de tindre uns acords amb determinats organismes perquè difonguen la possibilitat que gent amb pocs recursos puga accedir a tractaments d'implantología”.

Els col·lectius que es beneficiaren del conveni ho faran a un preu reduït. Açò és possible perquè bona part del material que s'utilitza en les intervencions està subvencionat pels propis fabricants, ja que es destina a la formació d'implantólogos.

Una formació que el doctor Vericat oferix des de fa 12 anys i de la qual ha sorgit el Màster d'Implantología i Cirurgia Oral. La segona promoció del màster s'està realitzant en l'actual curs 2015-2016 i en ella s'estan formant 30 odontòlegs i estomatòlegs. Es tracta d'un Títol Propi per la Universitat de Lleida.

El conveni tindrà una vigència de dos anys prorrogables i permetrà que l'Àrea de Benestar Social de l'ajuntament estudie cada cas, informant i classificant els expedients de les persones que sol·liciten este servici. “El nostre paper com a ajuntament és treballar cada dia per a millorar tots els servicis que tenen a la seua disposició els veïns i veïnes i, en este cas, impulsar este tipus de conveni amb un clar component social perquè el més important per a este ajuntament són les persones”, finalitza l'alcalde.

Informen: Ángel Hernández i Sabín | Fotos: Sergio Maestro

fotos face

063-firma-convenio-clinica-dental-1

04 Febrer 2016
FaceBook  Twitter  

Altres