
La nostra cuina (39): Madalenetes casolanes
Charo Palamós ens oferix en esta ocasió un plat que és unes postres, però també un berenar o un xicotet capritx a qualsevol hora del dia: fàcil de preparar i es pot fer amb Thermomix o amb utensilis de tota la vida, és a dir, a mà… Això sí, el sabor és el de sempre, el tradicional.
Ingredients:
—250 grams de sucre
—250 grams de farina
—250 centilitres de llet
—150 centilitres d'oli de gira-sol
—3 ous grans
—1 culleradeta de canella en pols
—3 sobres de gasosa (part blau i blanca)
—1 culleradeta de vainilla
—1 pessic de sal
—Palletes de xocolate, o nabius
Elaboració:
La primera cosa que hem de fer és posar junts en un bol o en una batedora elèctrica tots els elements secs de la recepta, és a dir, la farina, els sobres de gasosa, la sal, sucre, canella, vainilla… i els remous bé.
A continuació li afegim els ous batuts, l'oli i la llet i mesclem tot molt bé. Podem utilitzar la Thermomix, Una batedora elèctrica o fer-ho a mà. En este punt afegim si volem les palletes de xocolate o els nabius. Empolvorem amb sucre.
Quan ja estiga la massa ben mesclada, ho posarem en les càpsules i estes dins del motle per a magdalenes i les empolvorem amb sucre.
Amb el forn precalfat, les enfornarem durant uns 15-20 minuts a 170é C, depén de la grandària.
Al finalitza les deixem refredar en una reixeta.
Informa i fotos: Charo Palamós