La nostra cuina (31): Coca de sal i mangranetes

Aigua, oli, rent, farina, sal i anisets són els ingredients amb què Charo Palamós ens invita este berenar fàcil de preparar, molt barata i, el més important, riquíssima per a xiquets i adults.

INGREDIENTS:

—125 mil·lilitres d'aigua temperada

—75 ml. d'oli d'oliva

—25 grams de rent fresc

—400 grams de farina de força

—Sal

—Anisets

1119-coca-de-sal-5

ELABORACIÓ:

En un bol gran posarem? L'aigua temperada i l'oli; a continuació, desfem el rent i comencem a afegir la farina a poc a poc, afegim també la sal i els anisets.

Els 400 grams de farina són orientatius, hem d'aconseguir una massa que no se'ns apegue en les mans i podem treballar-la bé. A continuació partim la massa en porcions d'uns 80 gram més o menys.

En la safata del forn que utilitzarem posem un paper vegetal i amb les mans o amb un corró esclafem la massa perquè ens quede molt fina (jo vaig utilitzar corró) i la deixem suar almenys uns 30 minuts.

Passat eixe temps, ja amb les mans tornem a esclafar les coques, les impregnem amb un bon doll d'oli d'oliva i empolvorem amb sal (esta és d'escates, però pot ser sal grossa). 

Amb el forn precalfat, introduïm les coques a 200º C uns 10-15 minuts.

Per a fer les mangranetes, farem unes xicotetes boles, deixem que repose uns 30 minuts o més i l'única cosa que hem de fer és marcar al mig una creu amb un ganivet.

Enfornem a la mateixa temperatura que la coca en sal però un poc més de temps, uns 20 minuts. I ja ho tenim. 

És un berenar riquíssim i molt barat.

Informa: Charo Palamós Durbá

mas-fotos facebook

1119-coca-de-sal-4

30 Octubre 2013
FaceBook  Twitter  

Altres