La nostra cuina (30): Arròs amb sépia i carxofes

La nostra cuina (30): Arròs amb sépia i carxofes

A l'estiu, ningú vol trobar-se amb un plat d'olla o sopa a l'hora de menjar, per això, després d'un bany refrescant en la platja, el millor és preparar un plat lleuger i sa, compost pel millor del mar mediterrani i els menjars més rics dels nostres horts. Ací va l'arròs amb sépia i carxofes:

Ingredients:

- 2 sépies mitjanes

- 6-8 carxofes

- 1 ceba mitjana

- 2 tomaques madurs

- 1 ñora

- 3 dents d'all 

Ingredients per al fumet:

- cap i espines de lluç

- un ramet de jolivert

- 1 porro

563-arroz-sepia-alcachofas-1

Elaboració:

La primera cosa que farem és preparar el fumet de peix. Per a això, posarem una cassola amb abundant aigua, el porro molt net, tallat en tres trossos, el jolivert i la sal.

Quan esté calent, afegim el peix. Quan comence a bullir, ho tindrem uns 20 minuts. Colem i reservem.

En un casset xicotet, posem aigua molt calenta i deixem hidratar-se la ñora.

D'una altra banda, comencem a netejar i trossejar la sépia. En la mateixa paella on preparem l'arròs, posem un bon doll d'oli i comencem sofregint els alls.

Quan estiguen dauradets, els apartem.

Ara, la sépia. Quan estiga un poc dauradeta l'apartem, afegim les carxofes i repetim l'operació: quan estiguen un poc daurades, les apartem i reservem.

És el moment de fer el sofregit de la ceba i la tomaca. Primer, tallem la ceba molt xicoteta i la sofregim (afegim oli si fóra necessari). Quan la ceba estiga pochada, afegim la tomaca i sofregim tot bé.

Mentrestant, llevem la carn de la ñora amb un ganivet esmolat i afegim al sofregit.

Afegim un poc de pebre roig dolç i serà ja el moment de posar l'arròs. Li donem unes voltes perquè se li impregnen tots els sabors, colem el fumt i ho incorporem a l'arròs.

Perquè isca bo, li donarem uns 10 minuts de foc molt fort i després baixarem a intesitat mitjana. En uns 20 minuts ho tindrem preparant, deixarem reposar uns minuts i... a menjar.

Informa: Charo Palamós

563-arroz-sepia-alcachofas-2

31 Juliol 2013
FaceBook  Twitter  

Altres