La malaltia de Crohn i la colitis ulcerosa: cròniques, degeneratives, incurables… però a Puçol et podem ajudar

La malaltia de Crohn i la colitis ulcerosa: cròniques, degeneratives, incurables… però a Puçol et podem ajudar

ACCU València (Associació de malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa) és una associació sense ànim de lucre que opera a nivell de Comunitat Valenciana, sent el seu principal objectiu l'autoajuda. Ara també tenim representació a Puçol i estem a la teua disposició per a qualsevol consulta o informació, tant en persona com a través de la nostra pàgina web.

ACCU València està incorporada dins de la Confederació d'associacions de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa d'Espanya, la qual treballa en col·laboració amb el centre d'investigació de malalties inflamatòries intestinals i amb les restants associacions europees, amb l'objectiu de trobar una solució a estes patologies. La seu central de Madrid Edita la revista anomenada Crònica, a fi d'actualitzar-nos respecte a les últimes novetats científiques.

En ACCU València ens encarreguem de rebre-vos i donar-vos tota la informació que necessiteu referent a estes dos patologies. A més, impartim conferències amb la col·laboració d'especialistes, tant metges, psicològics i socials amb l'objectiu d'informar-nos i ensenyar-nos pautes que s'ha de seguir perquè estes malalties siguen el més suportables possibles.

En determinades dates, celebrem convivències entre els socis per a fomentar la camaraderia entre nosaltres; i si algun de nosaltres patix una hospitalització, efectuem visites a fi de donar el major suport possible en una situació tan delicada.

Tant la malaltia de Crohn com la Colitis Ulcerosa són malalties inflamatòries intestinals d'origen desconegut. A causa d'això no existix en l'actualitat cap mètode de curació per a les mateixes, per la qual cosa són considerades a més d'incurables, malalties cròniques i degeneratives.

La malaltia de Crohn, pot aparéixer des de la boca fins a l'anus, són ulceres més profundes,  intercanviant-se les zones d'intestí sa amb intestí malalt.

La malaltia de la Colitis Ulcerosa només apareix en l'intestí gros, són úlceres més superficials.

Els símptomes més freqüents són: diarrees amb múltiples deposicions diàries, a vegades acompanyades de sang i mucositat, incontinència fecal. Constants dolors abdominals, d'esquena, renals, oftalmològics, musculars i articulares. Problemes dermatològics amb alteracions constants en la pell. Aparició de fístules anals i vaginals, extremadament molestes i difícils de tractar. Pèrdua de gana, el que provoca disminució de pes i estat general de debilitat que es veu agreujat per anèmia, febra i deficient absorció de nutrients essencials.

La gran majoria dels malalts patim brots periòdics o inclús permanents.

De vegades és possible controlar els símptomes amb medicació, encara que esta és agressiva (corticoides, tractaments biològics, immunosupressors) i amb greus efectes secundaris; però en molts altres la medicació es mostra ineficaç, sent necessari recórrer a cirurgia mutilen-te i irreversible, el que obliga a ser portadors d'una ostomía.

És una malaltia predominantment de persones jóvens: apareix en un gran percentatge entre els 15 i els 35 anys, encara que també hi ha xicotet percentatge entre els 50 a 70 anys.

Encara que el pitjor de tot és que ja es comença a detectar en xiquets i bebés.

L'objectiu principal de la nostra associació és: “Contribuir a l'ajuda moral i física de totes les persones afectades per la malaltia de Crohn o la Colitis Ulcerosa, així com a l'estímul de l'estudi sobre la seua causa i tractament”.

Recorda que no estàs sol i que estem ací per a ajudar-te. Si vols més informació, pots contactar amb nosaltres en: http://crohncolitispuzol.wordpress.com/ 

Escribe: Joaquín Ponce Nuñez
Secretari d'ACCU – València

881-joaquin_ponce-2


31 Octubre 2012
FaceBook  Twitter  

Altres