Un taller de musicoteràpia per a estimular els bebés… i als seus papàs

Un taller de musicoteràpia per a estimular els bebés… i als seus papàs

Més de 100 xiquets, acompanyats pels seus pares, participen en esta nova activitat ludicocultural de la Farmacia Alicante Once. Gràcies a esta encontre amb la música de percussió i els estímuls sonors, els xicotets “pacients” del curs disfruten d'una balsàmica i divertida vesprada de dissabte en família.

Dins de les activitats de l'Aula de la Salut de la Farmacia Alicante Once de Puçol, la vesprada de dissabte 27 de novembre va tindre lloc en les instal·lacions municipals de l'Espai Social La Barraca un interessant taller de musicoteràpia, en el que van participar més d'un centenar de xiquets acompanyats pels seus pares.

Tal com va destacar en la presentació del curs la titular de la farmàcia, Amparo Burgos Ortí, “la musicoteràpia és una cosa nova i poc coneguda però que ja s'està posant en pràctica en alguns centres hospitalaris pels beneficis que reporta, a més que la música és un element que està present i molt viu en totes les facetes de la nostra vida”.

Igualment, la titular de la farmàcia va agrair la col·laboració de l'Ajuntament de Puçol per la cessió de les instal·lacions municipals per a la celebració del taller i també va reconéixer públicament la labor del seu equip humà de treball que, com va afirmar, “constituïx, junt amb els clients, l'alma mater de la nostra farmàcia”.

Després de la intervenció inicial d'Amparo Burgos, Silvia Martínez Miguel, professora de pedagogia terapèutica i musicoterapeuta, va realitzar una aproximació teòrica al concepte de musicoteràpia, posant alguns xicotets i senzills exemples participatius.

Després de les lliçons teòriques de Silvia Martínez, va arribar la balsàmica actuació del grup de percussió de la Banda Simfònica Unió Musical de Torrent. Sis jóvens músics van delectar els xiquets i als seus pares amb el so dels tambors, el xilòfon, la marimba, la percussió africana, les maraques, la bateria i altres instruments musicals amb un agitat i marcat ritme. Els percussionistes van interpretar una gran varietat de peces: una batucada, un mambo, versions de clàssics com Tchaikovsky...

Encara que com explica la farmacèutica Amparo Burgos, “el més vistós i simpàtic de tots els números musicals va ser un amb graneres d'espart i canya que va fer gaudir al nombrós públic familiar que abarrotava l'Espai Social La Barraca”.

Este taller de musicoteràpia no és l'única activitat organitzada per la Farmacia Alicante Once. Els seus clients ja han pogut participar en altres ocasions en seminaris de massatges per a bebés, activitats de cosmètica facial, xarrades sobre nutrició infantil... Encara que esta és la primera vegada que esta farmàcia de Puçol celebra un curs de musicoteràpia.

Sens dubte, una divertida i entretinguda iniciativa per a disfrutar amb els més xicotets dels beneficis balsàmics i reparadors de la música.

Informa: Miguel Crespo

Sis jóvens músics van delectar els xiquets i als seus pares amb el so dels tambors, el xilòfon, la marimba

Més fotos de la notícia

01 Desembre 2010
FaceBook  Twitter  

Altres