Un nou vehicle completa la renovació del parc mòbil de la Policia Local

Un nou vehicle completa la renovació del parc mòbil de la Policia Local

 

 

 

 

 

 

 

 

A mitjan d'abril s'ha completat la renovació del parc mòbil de la Policia Local amb l'adquisició d'un nou vehicle preparat per a actuar en zones rurals i inundables. Amb este tot terreny i els nous agents que s'incorporen a finals de mes, en menys d'un any s'ha produït una reforma global del servei per a atendre les noves necessitats de seguretat ciutadana en els tres nuclis urbans de Puçol.

Al maig del 2006 es van incorporar dos motocicletes a la Policia Local per a poder atendre urgències i aconseguir major mobilitat en zones amb dens trànsit. Poques setmanes després mes es van renovar dos dels cotxes per a patrullar en la platja, les urbanitzacions i el nucli urbà. Ara, durant el mes d'abril del 2007, s'ha presentat el tercer vehicle destinat a patrullar per la via pública: un Nissan X-Trail dotat amb snorkel i un cable sobrestant per a actuar en casos d'emergència.

''El snorkel és un sistema que permet expulsar els gasos del motor encara estant el vehicle submergit'' -explica Vicente Giménez Ródenas, intendent cap de la Policia Local-. ''Unit al cablestrant, ens permetrà actuar en les zones inundables de la població per a rescatar vehicles que hagen quedat atrapats''.


Rescatar vehicles atrapats per l'aigua és una d'eixes tasques poc conegudes que realitza la Policia Local en èpoques de pluja, sobretot en el camí Fons i els tres passos subterranis que té el nucli urbà, on es produïxen inundacions ocasionalment. També la vigilància dels camins rurals serà atesa amb este nou vehicle amb tracció en les quatre rodes, que ve a completar la renovació d'un parc mòbil molt deteriorat pels anys.

Precisament tindre un parc mòbil actualitzat i eficaç és un dels objectius que s'ha marcat Juan Enrique Claramunt, el regidor de Policia Local, pel que s'ha buscat una nova fórmula per a tindre cotxes més competitius: ''en este últim any hem adquirit els nous vehicles per mitjà del renting, el que ens obliga a pagar un lloguer i el manteniment, però quan un cotxe deixa d'estar en condicions òptimes és substituït per un nou''.

Una proposta lògica si tenim en compte que en algun cas els antics vehicles de la policia aconseguien més de 60.000 quilòmetres a l'any, cosa que en situacions d'emergència es deixava notar.

La renovació del parc mòbil va acompanyada a finals d'abril de la incorporació de quatre nous agents de la Policia Local, tot això per a atendre una demanda social cada vegada major en temes de seguretat ciutadana.

Curiosament, esta matèria és competència dels cossos de seguretat de l'Estat, és a dir, de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, però, segons el regidor, ''hui per hui són incapaços de cobrir les necessitats dels tres nuclis urbans de Puçol, perquè la Guàrdia Civil té molt pocs efectius en la població i no tenim Policia Nacional, d'ací que siga l'ajuntament qui estiga fent un important esforç econòmic per a posar els mitjans precisos que garantisquen la seguretat dels veïns''.

<
23 abril 2007
FaceBook  Twitter  

Altres