Desaparegut des del dimarts Jesús Puchol, de 75 anys i malalt de párkinson

Un ampli desplegament d'efectius i voluntaris busca a Jesús Puchol, home de 75 anys que va desaparéixer el passat 18 d'agost a la platja de Puçol després d'eixir a fer una passejada entorn de les 11 hores. Testimonis locals asseguren haver-ho vist el mateix matí de la seua desaparició als voltants del Càmping València, encara que de moment no s'ha trobat cap rastre.

Als seus 75 anys d'edat i malalt de párkinson, Jesús Puchol acostumava a eixir a caminar sovint per la platja de Puçol, on estiueja amb la seua família. «Va eixir a les 11 com tots els dies, però en veure que es feia l'hora de menjar i no havia tornat, comencem a preocupar-nos», explica Tadeo Puchol, fill del desaparegut.

En el moment de la desaparició vestia amb una samarreta de color taronja fosforita i uns pantalons curts blaus, a més del seu bastó.

Coneguts de la família asseguren haver-ho vist el mateix matí del dimarts prop del Càmping València, zona per on Jesús acostumava a passejar. Des de llavors, efectius de la Policia Local, bombers, Guàrdia Civil i Protecció Civil realitzen una exhaustiva cerca amb el suport d'helicòpters i de la Unitat Canina. De moment, sense sort.

Un ampli desplegament

Durant la nit del dimarts, un equip format per la Policia Local, la Guàrdia Civil, quatre guies canins de Bombers València i 10 de l'ONG IAE continuaren el treball en zones de difícil accés, amb el suport de quatre voluntaris de Protecció Civil Puçol.

I també amb voluntaris de Protecció Civil d'altres poblacions: Tavernes Blanques aporta dos voluntaris i un vehicle; Torrent, cinc voluntaris i dos vehicles; i Paterna, quatre voluntaris i un vehicle.

La cerca se centra sobretot en la zona de la platja i voltants, incloent la Marjal dels Moros, encara que ja s'ha ampliat la cerca a altres zones del terme municipal de Puçol: Via Xurra —coneguda popularment com a «camí del colesterol»—, Camí Mangraners fins al nucli urbà…

I també cap a zones costaneres de Sagunt i El Puig, on continuen treballant els efectius de Policia Local, Guàrdia Civil i de la Unitat Canina de Bombers des de les 8.30 hores del matí del dijous.

«Per a facilitar el treball dels gossos, és important que no hi haja veïns a prop durant estes cerques, ja que les olors podrien distraure als animals», explica Vicente Giménez, intendent de la Policia Local: «De ací que al llarg dels matins de dimecres i dijous no s'haja permés el pas de vianants ni ciclistes per la zona».

365-busqueda-jueves-1

Però per a reforçar la cerca quan no hi ha gossos treballant, els efectius van convocar el dimecres 19 d'agost a les 18.30 hores a aquells veïns voluntaris que volgueren col·laborar amb la cerca. Van aparéixer res menys que 120, que van pentinar els terrenys que s'estenen entorn del Camí Assegador.

De moment no hi ha rastre de Jesús, encara que la cerca no cessa. «Físicament està molt fort, perquè en la seua època corria maratons i era molt esportista», comenta el fill del desaparegut. I mentalment també, salvant un parell d'episodis de desorientació que havia patit en les últimes setmanes arran d'una operació. «Portava uns dies molt bé i per això havia tornat a passejar, però ha pogut desorientar-se».

A més, donada la seua malaltia no podria allunyar-se massa, ja que necessita medicaments cada tres o quatre hores, la qual cosa porta a pensar a la família que puga estar «paralitzat en algun lloc sense poder valdre's per si mateix».

Mentrestant, els efectius de la Guàrdia Civil, Policia Local, bombers, Protecció Civil i els veïns voluntaris continuen treballant amb l'objectiu de trobar a Jesús.

Informa: Irene Mollà | Fotos: Sabín

fotos face

365-busqueda-jueves-2

20 Agost 2020
FaceBook  Twitter  

Altres