Protecció Civil: una formació adequada ajuda a salvar vides

Dimarts passat 6 de novembre, al voltant de les 21 hores, els empleats d'un establiment de Sagunt alertaven de l'esvaïment d'un client d'origen portugués. En els voltants es trobava un indicatiu de l'Agrupació Local de Voluntaris de Protecció Civil de Puçol que ràpidament es va traslladar juntament amb dos agents de la Guàrdia Civil a socórrer-li.

Després d'alertar al 112, telèfon únic d'emergències, van romandre durant més de 30 minuts realitzant-li maniobres de reanimació cardiopulmonar fins a l'arribada d'un Suport Vital Avançat que es va fer càrrec del pacient. L'home, d'uns 50 anys, presentava símptomes compatibles amb un possible infart de miocardi, cosa que va alertar al nostre company i Tècnic en Emergències Sanitàries, que es dóna la circumstància que és també Cap 1r de la Guàrdia Civil, i que ràpidament va fer activar tot el protocol necessari per a estes actuacions, comptant amb el necessari suport dels altres dos agents.

Rubén Hernandis, coordinador de l'Agrupació Local de Voluntaris de Protecció Civil de Puçol, destaca que «són nombrosos els casos en què els voluntaris ens enfrontem fora dels nostres serveis a fets com l'esdevingut el 6 de novembre. Per això resulta de vital importància comptar amb el personal adequat per a atendre aquestes emergències, cosa que aconseguim amb la formació i l'interés dels voluntaris per millorar».

I en resposta a estes afirmacions, l'agrupació col·labora actualment amb l'IVASPE en la realització de cursos en el municipi, per la qual cosa ha sigut seu per a un curs de Formació Bàsica de Voluntaris de Protecció Civil i a mitjan novembre comença un altre curs per a Comandaments de Protecció Civil. A més, està previst per a gener i febrer més formació en l'àmbit dels incendis forestals.

D'altra banda, gràcies a la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Puçol, l'agrupació rebrà en breu un maniquí d'entrenament de reanimació cardiopulmonar, amb la intenció d'exercitar aquestes maniobres i poder divulgar-les entre la població.

«Hem d'estar preparats per a actuar en estos casos. Tenim la sort de comptar amb diversos components sanitaris capacitats per a refrescar coneixements de forma contínua, la qual cosa ens ha servit ja en diverses ocasions per a atendre emergències sanitàries fins a l'arribada dels mitjans professionals, perquè eixe és el nostre lloc, els primers minuts fins que arriba l'auxili. Altres indicatius no sempre han pogut véncer en aquesta carrera a contrarellotge, però han donat sempre el màxim», finalitza Hernandis.

L'Agrupació Local de Voluntaris de Protecció Civil de Puçol es va formar en 2010 i porta 8 anys creixent i aprenent contínuament. Disposa dels canals de Facebook (www.fb.me/protecciocivilpucol) i Twitter (@ProtCivPucol) on informen puntualment de tot allò que resulta rellevant.

Informa: Departament de Comunicació |Fotos: Protecció Civil Puçol

759-proteccion-civil-1

14 Novembre 2018
FaceBook  Twitter  

Altres