Recomanacions de seguretat: Com previndre robatoris

Després dels últims robatoris produïts en la població, l'alcalde, Enric Esteve, s'ha reunit amb la Policia Local i la Guàrdia Civil per tal d'analitzar la situació i treballar junts per localitzar, reunir les proves necessàries i detindre’n als autors, entre els quals s'ha detectat que hi ha menors d'edat. Intensificar la vigilància en els voltants de les sucursals bancàries a fi de mes i en les zones comercials són dues de les mesures que s'han pres ja, encara que cal prendre precaucions, especialment els més majors.

No obstant això, els veïns també hi podem col·laborar aplicant algunes senzilles mesures que ens han donat els comandaments de la Guàrdia Civil i que distribuirem entre la població”, apunta Enric Esteve. “Unes mesures que tots coneixem, però que a vegades oblidem, sobretot quan el dia a dia és tranquil i no hi ha necessitat d'extremar les precaucions. En estos moments cal previndre”.

Important per als comerços:

—Es recomana posar cartells visibles amb el missatge «No guardem diners en metàl·lic».

—Quan una persona entre al vostre establiment i vos pregunte coses que no tenen res a veure amb els vostres serveis, telefoneu —si ho considereu necessari— a la Guàrdia Civil perquè és possible que estiga fent una ullada per entrar després a robar.

—No interactueu massa amb una persona que no és client habitual, potser intenta obtindre dades per dur a terme el robatori.

—Tanqueu correctament tots els accessos del comerç, reviseu que queden tots ben tancats i connecteu l'alarma abans d'eixir.

Per a les persones majors:

—No vos deixeu convéncer mai per persones que diuen vindre de part d'un familiar.

—No obriu la casa a revisions de cap classe que no heu sol·licitat; i encara més si l’empresa no vos ha avisat prèviament.

—No tragueu massa diners en efectiu del banc, algú de la cua podria avisar un lladre que vos espere fora.

—No manipuleu els diners en efectiu en la porta del banc o en la via pública i encara menys la paga del mes, vos podrien estar observant i convertir-vos en una víctima perfecta.

—Si se vos acosta una persona jove i es mostra molt amable: alerta! Potser està tantejant per veure com endur-se la vostra cartera, la bossa de mà o fins i tot les joies que porteu posades.

—Si vos seguix algú pel carrer, entreu en un lloc públic o busqueu la companyia d'altres persones, i demaneu ajuda.

Precaucions generals:

—Eviteu caminar sols a altes hores de la matinada.

—No deixeu dins del cotxe cap objecte a la vista.

—Tanqueu sempre el cotxe amb clau, encara que només siga una parada d'un moment.

—Si observeu pel veïnat una persona sospitosa, telefoneu a la Guàrdia Civil o a la Policia Local. Recordeu que, encara que els cossos de seguretat demanen les vostres dades, la telefonada sempre serà anònima.

—Si vos oferixen objectes cars (mòbils, rellotges, joies, roba de marca) a baix preu en botigues no oficials o un particular, sens dubte els articles procedixen d'un robatori. La vostra obligació és denunciar i recordeu que si compreu estos objectes cometeu un delicte.

Davant de qualsevol dubte, recordeu: demaneu ajuda als cossos de seguretat o als veïns.

Informa: Sabín |Disseny cartell: Sento Pascual |Fotos: Sergio Maestro

logo pdf Cómo prevenir robos (castellano)
logo pdf Com previndre robatoris (valencià)

143-prefectura-policia

06 Març 2017
FaceBook  Twitter  

Altres