Cal fomentar la camaraderia entre els voluntaris de Protecció Civil, una cosa que no s'ensenya en els cursos

Cal fomentar la camaraderia entre els voluntaris de Protecció Civil, una cosa que no s'ensenya en els cursos

Protecció Civil és un servici nacional, i mostra d'això és l'estreta col·laboració que mantenen entre elles les agrupacions i associacions de Protecció Civil de tota Espanya. El seu suport a esdeveniments en distintes poblacions i el seu esforç per a seguir formant-se està sent valorat positivament per tots els estaments.. El seu suport a esdeveniments en distintes poblacions i el seu esforç per a seguir formant-se està sent valorat positivament per tots els estaments.

Concretament l'agrupació de Puçol participa activament en tots aquells actes a què li la convoca per part d'altres xicotets i grans municipis, la Generalitat Valenciana i l'Associació d'Agrupacions de Voluntaris de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana (AAVPCCV), associació que arreplega a totes les agrupacions de voluntaris a nivell comunitari.

Durant el present any, l'agrupació de Puçol ha col·laborat en servicis de Sant Joan recolzant la romeria de la Santa Faz, el circuit de Fórmula 1 de València, els actes esportius de Vinalesa i Meliana i, recentment, en les festes d'Onda. I, per descomptat, també en festes i esdeveniments esportius a Puçol.

"Han participat en tots els actes, jornades i esdeveniments que hem organitzat i, a més, el més important, s'estan formant en l'IVASPE gràcies als cursos que organitza la Conselleria de Governació", explica la presidenta d'AAVPCCV

Agurtzane Salsamendi, subcap de l'Agrupació d'Onda i vocal de l'AAVPCCV per Castelló ens indica que estes col·laboracions suposen “conéixer més gent voluntària, veure com fan els operatius altres agrupacions de les quals podem aprendre”. I és que si tan important és el treball amb altres agrupacions, també ho són els moments previs i posteriors, compartint un café o un esmorzar junts, que és quan els veterans solen aportar les seues històries i batalles personals.

És importantíssima la col·laboració entre agrupacions, ja que aprenem de les situacions en vivo i en directe”, afirma Elvira Martínez, presidenta de l'Associació d'Agrupacions de Voluntaris de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana. “Participem en esdeveniments o emergències que en les nostres poblacions no tenim, i fomentem així la camaraderia entre agrupacions i voluntaris, cosa que no s'ensenya en els cursos”.

I mostra de la participació és la visió que dóna Elvira de l'agrupació municipal de Puçol: “Els vaig conéixer quan van començar i no tenien ni jupetins. Em va cridar l'atenció la seua joventut i les ganes que tenien de tirar endavant l'agrupació. Venien a tot, amb unes ganes d'atendre impressionants i em trepaven a preguntes i projectes i, la veritat, a poc a poc ho van aconseguint”.

Per a la presidenta a nivell de la Comunitat Valenciana és important el treball que s'està fent, però també ho és que compten amb el suport dels veïns i les institucions: “Des d'ací, demanar-li a l'Ajuntament de Puçol que confie en ells perquè sé el que fan, que els recolzen perquè són un grup especial que treballa per i per als altres amb l'única recompensa del treball ben fet. Han participat en tots els actes, jornades i esdeveniments que hem organitzat i, a més, el més important, s'estan formant en l'IVASPE gràcies als cursos que organitza la Conselleria de Governació. Algú dóna més?”.

Informa: Departament de Comunicació

fotos_noticia

770-proteccion_civil-5

 

14 Novembre 2011
FaceBook  Twitter  

Altres