Els voluntaris de Protecció Civil en busca de l'excel•lència per a oferir un millor servici

Els voluntaris de Protecció Civil en busca de l'excel•lència per a oferir un millor servici

Durant els mesos de setembre i octubre, els voluntaris de l’agrupació local de Puçol van rebre la formació bàsica que exigis el seu reglament i que posa a la seua disposició l’Institut Valencià de Seguretat Publica i Emergències (IVASPE). El curs, realitzat a Vila-real, ha sigut una experiència molt enriquidora per als voluntaris, que han realitzat un simulacre i pràctiques de les distintes àrees formatives.

Els formadors de l'IVASPE s'han encarregat d'ensenyar als voluntaris el maneig d'extintors i mànegues contra incendis, realització de maniobres de Suport Vital Bàsic i Reanimació Cardio Pulmonar, direcció de trànsit i busca de persones desaparegudes, així com assistència psicològica en l'emergència.

Un programa formatiu que engloba gran part dels servicis que una agrupació local com la del nostre municipi pot trobar-se en el seu treball diari i que són el requisit indispensable per a la realització de cursos més específics en el programa de l'any pròxim.

L'agrupació està demostrant que el seu trevall no sols està en el carrer, sinó també en les aules, millorant dia a dia per a oferir un servici professioal i de qualitat

A més, esta experiència servix al grup de voluntaris per a millorar el seu treball en els distints actes: festejos taurins, populars, esportius i d'una altra índole en què l'agrupació participa activament.

Marta Martínez, cap de l'Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil de Puçol, opina que els curs de l'IVASPE “són una gran oportunitat perquè tenen una formació molt completa i amb allò que s'ha aprés podem oferir un millor servici als veïns del nostre municipi”.

També Rocío i Jonathan, dos dels més recents voluntaris de l'agrupació, qualifiquen de “necessari” este curs i que per als nouvinguts “constituïx una formació necessària per a poder actuar en diferents i determinades situacions que ens toca realitzar durant l'any, ja que molts vam començar amb una experiència molt limitada”.

Amb tot este esforç formatiu, l'agrupació està demostrant que el seu treball no sols està en el carrer, sinó també en les aules, confiant en la formació el saber fer de la mateixa i millorant dia a dia per a oferir un servici professional i de qualitat, perquè professional no és aquell que cobra per fer el seu treball, sinó qui sense importar-li açò, intenta garantir l'excel·lència del resultat.

Informa: Protecció Civil Puçol

fotos_noticia

761-curso_proteccion_civil-3


10 Novembre 2011
FaceBook  Twitter  

Altres