Serafín Castellano celebra una reunió en Alfinach per a exposar el pla de seguretat en les urbanitzacions

Serafín Castellano celebra una reunió en Alfinach per a exposar el pla de seguretat en les urbanitzacions

El conseller de Governació, Serafín Castellano, es va reunir en el matí del 19 de juliol, en el Club Social Alfinach de Puçol, amb alcaldes, regidors, caps de les policies locals i veïns d'urbanitzacions dels municipis de Canet en Berenguer, Puçol, El Puig i Sagunt, per a abordar el dispositiu de seguretat destinat a garantir la seguretat per a estos nuclis de població.

Des del passat mes de juny, la Policia de la Generalitat ha posat en marxa un pla de xoc per a fer front a la inseguretat en les urbanitzacions i, de moment, els resultats es poden qualificar de positius. Són ja més de 900 les actuacions que s'han realitzat en les distintes urbanitzacions de la Comunitat Valenciana, amb la identificació de 450 persones i la inspecció de 2.243 vehicles.

Es respon així a una demanda que, com explicava Carlos Verdú, president de l'Associació d'Urbanitzacions de la Comunitat Valenciana, “necessita ser resolta, ja que l'increment de la inseguretat està danyant la nostra llibertat individual. Des de les urbanitzacions posem de la nostra part contractant seguretat privada però, com és evident, no és prou i necessitem que els poders públics exercisquen també el seu paper”.

Després de la intervenció de Carlos Verdú, va prendre la paraula l'alcaldessa de Puçol, Merche Sanchis, que va destacar que el tema central de la reunió resultava “de gran interés, perquè preocupa la inseguretat que ha creat en els últims temps l'augment dels robatoris en les urbanitzacions”. Així mateix, va celebrar que des de la Conselleria de Governació s'estiguen prenent cartes en l'assumpte amb el nou dispositiu de seguretat.

Un dispositiu que va explicar Álvaro Rodríguez, adjunt cap de la unitat adscrita al Cos Nacional de Policia, que va destacar l'important que és que “els distints cossos de seguretat treballen coordinats, compartint informació i unint esforços per a garantir la seguretat dels ciutadans”.

Per a finalitzar la reunió, el conseller de Governació, Serafín Castellano, va recordar que el problema de la inseguretat en la Comunitat és un tema “molt denunciat no sols des de la Generalitat, sinó també des d'ajuntaments, associacions de veïns, i este pla de xoc està pal·liant els efectes negatius que causa en la població valenciana”.

510-reunion_seguridad_urbanizaciones_4

 

 

20 Juliol 2011
FaceBook  Twitter  

Altres