Els jóvens voluntaris de Protecció Civil amplien la seua formació

Els jóvens voluntaris de Protecció Civil amplien la seua formació

Jóvens, incansables, treballadors i a més amb afany de formar-se. Així es podria definir a la nostra Agrupació Local de Voluntaris de Protecció Civil. Una agrupació que, nascuda a l'abril d'enguany que acaba, s'ha anat consolidant com un servei més per al ciutadà dins dels actes i festejos, amb més de 250 hores de servei i 28 dies de preventius per a 55 actes.

Per a demostrar este interés, al llarg d'este trimestre sense activitats com a festejos taurins, carreres o festes patronals, els voluntaris hem acudit a diversos tallers i jornades organitzats per l'AAVPCCV i l'ANAV, les associacions d'agrupacions de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana i Espanya, respectivament.

L'AAVPCCV va invitar els voluntaris a participar el 13 de novembre en les Jornades de Tècniques amb el III Batalló d'Intervenció en Emergències (BIEM III), pertanyent a la Unitat Militar d'Emergències (UME), organitzades en el Complex Educatiu de Cheste.

Per qüestions de capacitat, es van desplaçar únicament tres voluntaris de l'agrupació, el cap d'agrupació Marta Martínez, el subcap Victor Zorío i el cap de grup Carlos Bonora, que, abillats amb roba de carrer, al no disposar del reglamentari uniforme ni equipament corresponent, només van poder realitzar les pràctiques de Suport Vital Bàsic i de Topografia, havent de renunciar a les altres programades: conducció de 4x4, salvament subaquàtic, apuntalament d'emergència i rescat vertical.

En segon lloc, del 20 de novembre, la mateixa AAVPCCV va estendre la seua convocatòria a tots els voluntaris, sense límit d'assistència, a les III Jornades Formatives de Voluntaris de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana en l'IVASPE.

I l'agrupació local, com sempre, va respondre amb l'assistència de set dels seus voluntaris, que van participar d'unes jornades de convivència entre les agrupacions de la Comunitat, i van millorar els seus coneixements sobre els sistemes TETRA i la xarxa COMDES (Xarxa de Comunicacions Mòbils Digitals d'Emergència i Seguretat). A més, van ser informats sobre la importància de la comunicació correcta i ordenada amb el 112 i sobre la nova plataforma de comunicació amb què compta actualment la Policia Local de Puçol.

En tercer i últim lloc, l'ANAV, que engloba agrupacions en tota Espanya, va invitar a la participació en les VII Jornades de Voluntaris de Protecció Civil de la regió de Múrcia, en la localitat de Cehegín.

Allí vam assistir a moltes i variades conferències de tots els àmbits: sanitari, policial i de bombers. Irene Rodríguez, la nostra directora general de prevenció, extinció d'incendis i emergències, va donar una xarrada al voltant de la situació del 112 i Protecció Civil en la Comunitat Valenciana. Altres directors generals van explicar els seus treballs en rescat caní, actuació policial en catàstrofes, l'organització gallega dels bombers, etc.

Xarrades molt interessants protegides per una bona trobada gastronòmica de la mà dels jovens de Segovia, que van donar bona publicitat del seu judiada i el seu porquet, que compta amb molta fama entre els veterans d'estes jornades. Després d'este dinar, els voluntaris de totes les agrupacions van partir per la Via Verda cap a Caravaca de la Cruz, on van realitzar l'última etapa del camí de Caravaca en el seu any Jubileu, sent rebuts per les autoritats de la localitat.

A la nit, un sopar de gala va servir per a millorar, un poc més si és possible, les relacions entre els voluntaris. Per a finalitzar estar jornades, en el matí del diumenge, el grup de rescat subaquàtic de la regió de Múrcia i el de Protecció Civil d'Hospitalet, van realitzar un exercici de rescat d'un cadàver, mentres el grup de voluntaris de SAMUR i Protecció Civil de Madrid, van realitzar un taller sobre reanimació cardiopulmonar i la maniobra Heimlich.

Queda patent la implicació dels voluntaris de la nostra localitat per formar-se, que inclús sense comptar amb tot el material i la uniformitat completa per a realitzar el seu treball, sí que tracten d'estar preparats per a eixe moment en el qual, amb tot l'utilitari, actuar de la manera més eficient, ràpida i disciplinària possible.

Informa: Marta Martínez
Voluntària Protecció Civil Puçol

Jornades de formació en Múrcia 

22 Desembre 2010
FaceBook  Twitter  

Altres