Les calderes i una brillant cavalcada tanquen les festes de Sant Antoni

Les calderes i una brillant cavalcada tanquen les festes de Sant Antoni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Més de 2.500 racions de caldera s'hi van repartir durant el migdia del passat diumenge 13 de gener, dins de la programació d'actes de Sant Antoni. Les festes van terminar amb una multitudinària cavalcada on els protagonistes anaven disfressats d'animals.

Fa trenta anys que no es celebrava a Puçol el bou de Sant Antoni, només es mantenia la benedicció d'animals gràcies a la predisposició i el bon fer de l'Associació Sant Antoni. Tanmateix, enguany la creació d'una Comissió del Bou de Sant Antoni ha donat un gir important a la programació.


Durant el segon cap de setmana de l'any es van multiplicar els actes: xocolata i activitats per als més menuts el divendres; desencaixonades de bou i embolades el dissabte; i calderes i cavalcada el diumenge.

Tot açò organitzat per la comissió, encara que de les calderes es va fer càrrec la Regidoria de Festes. Per primera vegada calia realitzar una inscripció prèvia per a poder disfrutar de la caldera gratuïta... tot i que, per si de cas, des de l'ajuntament es van encarregar dos olles més a Calderes Albert, l'expert de Foios que és el proveïdor habitual d'este tipus d'actes

''S'havien inscrit dues mil setanta-cinc racions'', assenyala Chimo Galcerá, regidor de Festes. ''Hem encarregat un total de catorze olles, que suposen poc més de dues mil cinc-centes racions... i ens ha vingut justet, justet. Ha sigut una festa completa''.

Completa no només per les activitats per a xiquets, la recuperació del bou després de trenta anys i l'èxit de les calderes, sinó també per la brillant cavalcada en la qual es van disfressar al voltant de dos-cents participants: un d'ells exercia de Sant Antoni, amb la seua campaneta i tot, i, tal i com mana la tradició, la resta anaven disfressats de tot tipus d'animals que desfilaven al voltant del sant per a rebre la preceptiva benedicció.

''Va ser un gran exemple de participació ciutadana. La veritat és que no pensàvem que en una època tan freda la gent s'implicaria tant, i més a penes uns dies després de la cavalcada de reis... però ens han sorprès una vegada més i els veïns han demostrat que volen ser partícips de tot tipus de celebracions'', conclou el regidor.

 

23 Gener 2008
FaceBook  Twitter  

Altres