Els grups polítics municipals obrin la precampanya electoral amb un debat en l'EMTV Puçol

Els grups polítics municipals obrin la precampanya electoral amb un debat en l'EMTV Puçol

 

L'Emissora Municipal de Televisió de Puçol, seguint el model d'altres televisions públiques, va emetre dilluns passat, 10 de març, un ampli debat en directe sobre la gestió realitzada en l'actual legislatura, en el que van estar presents els quatre grups municipals de l'oposició i l'alcalde, en representació del govern municipal.

Durant més de tres hores, el debat va ser moderat per Mentxu Balaguer, presentadora de l'EMTV, qui va haver de fer notables esforços per a aconseguir que els portaveus dels grups polítics no s'estengueren més enllà del temps acordat per a cada intervenció (que era de 7 minuts en un primer torn i de 3 minuts en cada una de les successives intervencions), dins de l'ordre establit de menor a nombre més gran de vots en les passades eleccions.

Un intermedi, durant el qual es va emetre un reportatge sobre l'ecoparc, va ajudar que la segona part fóra més relaxada que les primeres intervencions.

Dos grans batalles es van lliurar durant el debat: d'una banda, l'enfrontament entre Juanma Busto (portaveu d'Esquerra Unida) i Salvador Claramunt (del Bloc); per un altre, l'atac continu de Mariano Sanchis (Partit Popular) a Josep Mª Iborra (PSOE). Al Costat d'ells, Ximo Galcerá (Unió Valenciana) va aprofitar les seues intervencions per a subratllar aquelles propostes que el seu partit havia recolzat i que havien contribuït a fer de Puçol un poble millor en estos anys.

Salva Claramunt va destacar sobretot ‘el gran nombre de propostes que el nostre partit ha realitzat en estos anys de govern en coalició’, per la qual cosa veia injustificats els atacs que rebia d'altres partits.

Juanma Busto va justificar el seu suport als pressupostos municipals en tots els anys ‘per haver tingut en compte proposat d'Esquerra Unida que havíem inclòs en el nostre programa electoral, com el 0’7% de Cooperació Internacional o actuacions concretes en benefici dels nostres veïns’.

Ximo Galcerá, sense entrar al drap en les acusacions del PP sobre el seu suport als socialistes, va subratllar que el seu vot sempre ‘ha sigut a favor de Puçol, nosaltres no necessitem que governe el PSOE o el PP, recolzarem a qualsevol partit que ajude a progressar el nostre poble’.

Mariano Sanchis va lamentar la situació actual del nostre poble ‘en el qual hi ha 400 desocupats’, va criticar el suport d’Unió Valenciana als projectes socialistes i, finalment, es va sentir plenament satisfet perquè en estos anys ‘hem fet una oposició constructiva i lleial’.

Josep Mª Iborra va destacar la bona gestió econòmica municipal, a pesar de les promeses incomplides pel Partit Popular ‘ja que és l'única comunitat autonòmica en la qual no s'està aplicant el pacte local per a subvencionar els ajuntaments’, també va subratllar la baixada del deute municipal ‘que se situa en el 67% quan la Llei ens permet fins a el 100%, a més, hem generat un patrimoni de 2.400 milions de pessetes, enfront dels 600 de deute’.

Finalment, va lamentar les crítiques populars a la publicació del llibre de gestió, perquè en definitiva és un llibre que ‘explica el que hem fet en estos anys, i vosté no pot parlar del que ha fet perquè no ha fet absolutament res per este poble, només abstindre's o votar en contra de tots els projectes’.

17 Març 2003
FaceBook  Twitter  

Altres