L'Ajuntament es desvincula de Mecánicos Valencia, una Iniciativa Local d'Ocupació creada en 1991

L'Ajuntament es desvincula de Mecánicos Valencia, una Iniciativa Local d'Ocupació creada en 1991

 

 

 

 

 

 

 

El Ple de l'Ajuntament va aprovar el passat dia 26 de març sol·licitar al Consell Rector de la Cooperativa Mecànics València, S.V.C., la baixa com a soci de la mateixa. La proposta del regidor d'Hisenda va ser aprovada per unanimitat: PP, PSOE, EU, Bloc i el mateix Ximo Galcerá van votar a favor de desvincular-se d'esta empresa.

La relació entre l'Ajuntament de Puçol i l'empresa Mecànics València es remunta al començament de la dècada dels noranta, quan des del consistori es va plantejar potenciar la creació d'ocupació a través de distintes ILEs (Iniciatives Locals d'Ocupació). En el cas concret de Mecànics València, el consistori de Puçol va fer una aportació de 71 milions de pessetes al maig de 1991, import equivalent al 31'48 % del capital social de l'empresa.

L'aportació es va efectuar de dos formes: d'una banda, una quantitat de diners en metàl·lic que ascendia a 19.826.192 pessetes; de l'altra, la parcel·la número 13 del Polígon Industrial on s'assenta la nau (concretament el SPI-1), que tenia en el seu moment un valor de 51.173.802 pessetes.


Segons va explicar Ximo Galcerá en el ple: ''fa algun temps vam iniciar les negociacions per a la recuperació del capital aportat per mitjà de l'adquisició de part de l'immoble, concretament el recaient a la zona de la carretera de Barcelona. En estes reunions es va arribar a acords amb la direcció de l'empresa quant a la superfície a ocupar per l'Ajuntament per a albergar la Central de Policia Local''.

El Departament d'Urbanisme va iniciar el projecte de reforma d'eixa part de l'immoble, establint-se al mateix temps contactes amb Bancaixa a fi de valorar novament el local per a refinançar la hipoteca per part de Mecànics València, S.C.V. i facilitar la segregació de les construccions. Amb estes actuacions, cada propietari tindria la seua part corresponent i així l'Ajuntament aconseguia complir dos objectius: recuperar la seua aportació accionarial i la desvinculació total d'una empresa que hui en dia ja no complix l'objectiu marcat en el seu dia com ILE.

Al cap del temps i al no rebre contestació oficial de l'empresa es va convocar una Junta d'Accionistes en què, segons va assegurar el regidor: ''vam acudir com a ajuntament i se'ns va comunicar que d'allò que s'ha parlat no hi havia res, acusant-nos quasi d'usurpadors''.

Després de les corresponents consultes legals i vistos els informes dels advocats municipals, l'Ajuntament de Puçol va decidir acudir a la recuperació de la seua aportació per via de l'acord plenari. Així es va plantejar el 26 de març en el ple ordinari corresponent i es va arribar a l'acord per unanimitat. En pocs mesos, la desvinculació entre l'empresa i el consistori es farà efectiva.

 

16 abril 2007
FaceBook  Twitter  

Altres