El Centre d'Acollida d'Immigrants prestarà serveis tot l'any

El Centre d'Acollida d'Immigrants prestarà serveis tot l'any

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El dijous 29 de març firmaven un acord de col·laboració la Fundació CITMI-CITE de Comissions Obreres i l'Ajuntament de Puçol, per mitjà del qual realitzaran un programa conjunt d'atenció i inserció sociolaboral a immigrants durant tot l'any des de la seu situada en el Centre d'Acollida d'Immigrants, el qual no sols ampliarà la seua labor als dotze mesos de l'any sinó que, a més, també servirà de seu per a alguns projectes de Cáritas.

A mitjan anys noranta, la Fundació CITMI, la Conselleria de Benestar Social i l'Ajuntament de Puçol van treballar conjuntament per a aconseguir que un ampli grup d'immigrants que venia a l'arreplega de la taronja a l'hivern no continuara vivint en un femater incontrolat i poguera disposar d'un lloc on dormir, llavar-se i obtindre informació i assessorament.

Naixia així el Centre d'Acollida d'Immigrants de Puçol, una experiència única a la Comunitat Valenciana que en els últims anys ha estat buscant una nova raó de ser, perquè els immigrants ja no són temporers de la taronja, ja no són subsaharians en la seua majoria i, sobretot, ja no estan de pas: ara són veïns de la població.

''Hui en dia no cultivem taronja, sinó rajola, però la fam no coneix fronteres i continuen arribant immigrants'' -explicava l'alcalde, Juan Manuel Busto, en la firma del conveni-. ''De fet, el 10% de Puçol està format per immigrants, per això cal prendre mesures per a evitar el racisme i la xenofòbia''.


Unes mesures encaminades sobretot a aconseguir dos objectius: que estiguen correctament assessorats sobre la seua situació legal i que coneguen els seus drets per a evitar l'explotació a què es veuen sotmesos per part d'alguns empresaris sense escrúpols.

La firma del conveni es va realitzar en la sala de juntes de l'Ajuntament, amb la presència de distints regidors i representants de Comissions Obreres. En principi, Puçol aporta el local on s'ubicarà este programa d'atenció a l'immigrant i 12.000 euros a l'any, encara que el conveni es prorrogarà de forma automàtica, si cap part demana el contrari, i s'actualitzaran les aportacions econòmiques.

Martín Carpena va ser l'encarregat de firmar-lo en representació de la Fundació CITMI-CITE, una entitat que treballa amb immigrants des de 1998. Durant l'acte va destacar que l'objectiu del servici que prestaran és ''recolzar la integració i orientació laboral dels immigrants des de la seu que, de forma permanent, tindrem en el Centre d'Acollida d'Immigrants''.

Un centre que des de la seua creació funciona durant cinc mesos a l'any, en la temporada de la taronja, però que ha d'actualitzar les seues funcions per a adaptar-se al nou immigrant del segle XXI. Per això, a partir del mes d'abril estarà obert tot l'any, amb nous servicis, però amb els ma

10 abril 2007
FaceBook  Twitter  

Altres