Quatre-cents anys de la història de Puçol en un llibre imprescindible

Quatre-cents anys de la història de Puçol en un llibre imprescindible

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El dissabte 31 de març, a la nit, es va presentar en l'església dels Sants Joans el llibre commemoratiu del quart centenari de la dedicació de l'església parroquial.

En la taula van estar José Cabo (rector dels Sants Joans ja jubilat), Vicente Gozálvez (actual administador parroquial), Andrés de Sales  (autor del llibre), Juan Manuel Busto (alcalde de Puçol) i Ximo Galcerá (regidor de Patrimoni).

El gran protagonista de la nit va ser curiosament una persona absent: Antonio Ferrando, el rector dels Sants Joans en els últims tres anys que, des de fa un mes, ha abandonat l'església per motius personals. Tots els que van intervindre en l'acte van dedicar este llibre a l'entusiasme i la bona labor realitzada per este jove sacerdot.

Va ser l'autor del treball, Andrés de Sales, el primer a intervindre, assegurant que tenia ''el cor partit, com en la cançó, perquè hui falta ací una persona clau en este llibre, el sacerdot que tants esforços ha realitzat estos últims anys perquè la publicació isquera avant''.


En el seu repàs a la història dels Sants Joans, De Sales va recordar que tots els arquitectes que la van dissenyar eren d'un poble de Cantàbria i que, després de veure la seua obra a Puçol, van ser reclamats per a dissenyar el Monestir d'El Puig de Santa Maria. A més, va insistir en el gran valor de la portada dels Sants Joans, ''dissenyada per Juan Ambuesa cap a 1588, un home nascut a França però resident a València, que era l'arquitecte més important que hi havia en el Llevant espanyol a finals del segle XVI''.

Més breu va ser Vicente Gozálvez, el qual va agrair el seu esforç i dedicació a tots els que han fet possible estos quatre-cents anys d'història i el llibre que li servix, i va concloure amb una petició als assistents: ''quan llegiu este llibre, vos sentireu orgullosos del vostre poble, la seua història i les seues arrels''.

Finalment, Juan Manuel Busto va destacar que este llibre, que ha sigut editat conjuntament per l'Ajuntament de Puçol i la Diputació Provincial de València, ''no és només la història d'una església, sinó una part de la història de Puçol. M'atreviria a dir qu

18 abril 2007
FaceBook  Twitter  

Altres