Josep Mª Ribelles en la mirada de Vicent Salvador

Josep Mª Ribelles en la mirada de Vicent Salvador

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La Casa de Cultura de Puçol exposa a partir del 20 d'abril, sota el títol de 'Ribelles en tertúlia', una trentena de fotografies sobre l'escriptor desaparegut ara fa deu anys.

Durant la dècada dels noranta el fotògraf Vicent Salvador Llopis i la seua càmera van ser testimonis d'excepció de les tertúlies literàries que al desaparegut Café-bar Django's de Puçol es realitzaven cada setmana. Quinze anys després i coincidint amb el deu aniversari de la mort del poeta Josep Maria Ribelles Vicent Salvador ens ofereix una mostra del seu treball fotogràfic en el que l'eix i el protagonisme és la figura del poeta.

L'exposició s'inaugurarà el dia 20 d'abril a les 20 hores a la Casa de Cultura de Puçol i estarà oberta al públic fins al dia 30 del mateix mes. Durant aquesta setmana l'actor Enric Esteve recitarà alguns dels poemes que conformen l'extensa obra de Josep Maria Ribelles.


Josep Mª Ribelles va nàixer a Puçol l'any 1932. Llicenciat en Filosofia i Lletres per la Universitat de València, el 1972 sorprèn el panorama literari valencià amb l'aparició del seu primer llibre de poemes Penumbra del cuerpo que ilumina, però no es fins al 1991 que publica el seu primer llibre de poemes en valencià La mort als llavis al qual el seguiran Senso, Kenosi i El rei de la vida. Ha estat inclòs en diferents antologies i llibres col·lectius. En l'actualitat Brosquil edicions està publicant els diversos volums de la seua obra completa.

Vicent Salvador va nàixer a Rafelbunyol l'any 1956. De formació autodidacta, començà a treballar en el camp de la fotografia a finals dels anys setanta del segle passat. Durant la dècada dels huitanta va formar part del Col·lectiu d'Artistes de l'Horta Nord Pinça, amb els quals va realitzar diverses exposicions col·lectives. Ha format tàndem amb els també fotògrafs Antonio Requena, amb qui va realitzar entre altres exposicions Fragments d'un paisatge. Ha col·laborat amb alguns mitjans de comunicació com ara El País, Las Provincias, Camacuc, Levante-EMV, Diario 16 o Saó. Igualment en l'àmbit de la comunicació i de la premsa escrita local ha estat col·laborador habitual del Notícies de Puçol, de l'edició anual dels catàlegs del Concurs de Pintura Vila de Puçol, així com en la confecció del calendari municipal 2001 Fronteres de Puçol i la revista d'història i arquitectura Cases i Coses.

Ha realitzat fotografies per a les carpetes de diversos cedés del grup de percussió Amores, fent una exposició en el seu desé aniversari a la Sala d'Exposicions del Palau de la Música de València. Ha realitzat portades i cartells per a editorials com ara Camacuc, Germania i Brosquil Edicions. Ha obtingut diversos premis, com ara els de les localitats de Gavà, Silla, Puçol, Canals, etc. Darrerament ha participat en l'exposició itinerant col·lectiva Arteròtica.

19 abril 2007
FaceBook  Twitter  

Altres