Ecologistes i senderistes en el Consell de Participació de La Costera

Ecologistes i senderistes en el Consell de Participació de La Costera

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El Grup Ecologista de Puçol La Costera i el Grup de Senderisme formaran part del Consell de Participació Ciutadana encarregat de col·laborar en la gestió i defendre els interessos socials del Paratge Natural La Costera.

Al maig del 2004 es van iniciar els tràmits per a aconseguir que el pulmó verd municipal La Costera fóra declarat zona protegida. El protocol de col·laboració entre la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de Puçol va ser subscrit al juliol del 2004 i, un any després després, l'acord del Consell de la Generalitat del 23 de setembre del 2005 declarava Paratge Natural Municipal l'enclavament de La Costera.


Per a assessorar en les activitats programades en l'entorn del paratge s'ha creat el Consell de Participació, que està format per l'alcalde, el regidor de Medi Ambient, un representant de la Conselleria de Territori i Vivenda i dos representants d'associacions de la població vinculades a la defensa del medi ambient.

Mariano Sanchis va ser l'encarregat de presentar el projecte en el ple ordinari del passat 26 de març, indica que ''hem oferit estes dos places als dos col·lectius que considerem hui per hui més implicats en la conservació del medi ambient i defensa de la naturalesa: el Grup Ecologista de Puçol La Costera i el Grup de Senderisme''.

Una vegada confirmat per ambdós col·lectius el seu interés per pertànyer a este consell, els components definitius del mateix són: Juan Manuel Busto (alcalde), Mariano Sanchis (regidor de Medi Ambient), José Ignacio Lacomba (representant de la Conselleria), Lucas Marín (president del GEP La Costera) i Joan Bautista Barres (president del Grup de Senderisme).

Quasi amb tota certesa, el primer acte en què participaran tots ells ja com a membres del consell serà el pròxim 6 de maig en què se celebra el Dia del Paratge Natural La Costera, una activitat que havia d'haver-se realitzat diumenge passat, 1 d'abril, però que va ser suspesa pel mal temps previst.

 

17 abril 2007
FaceBook  Twitter  

Altres