Onze hòmens i tres dones en el curs d'operador de maquinària d'excavació

Onze hòmens i tres dones en el curs d'operador de maquinària d'excavació

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El dijous 19 d'abril va tindre lloc la firma del conveni de col·laboració entre el Consorci del Pacte Territorial per a la Creació d'Ocupació PACTEM NORD i AVEMCOP (Associació Valenciana d'Empresaris, Maquinària, Construcció i Obres públiques) per a la realització del Curs d'Operador/a de maquinària d'excavació.

Enric M. Cuñat Sesé, president del Consorci PACTEM NORD, i Carlos Andujar Ramos, president d'AVEMCOP, van tancar així el compromís per part de les empreses col·laboradores d'AVEMCOP de contractar, almenys, al 50% dels alumnes i alumnes una vegada finalitzada la formació. Per la seua banda, el Consorci PACTEM NORD es compromet al desenvolupament del programa de formació en empresa, associat al projecte europeu Àgora Nord.

En el marc de l'esmentat projecte europeu, el Consorci PACTEM NORD pretén amb este curs que l'alumnat obtinga la qualificació professional necessària per al maneig de maquinària pesada (retroexcavadora, frontal, mixta...), i amb això facilitar la integració laboral de l'alumnat alhora que donar resposta a la demanda de professionals de les empreses del sector.

Tant Enric M. Cuñat com Carlos Andujar van expressar el seu desig, durant l'acte de la firma del conveni, de seguir avant amb este tipus d'accions formatives implicant en un futur a la Conselleria, perquè ''amb esta formació especialitzada s'afavorix la inserció laboral dels/es desocupats''.

En este sentit, Enric M. Cuñat ha assenyalat, al·ludint a la qualitat de la  formació, que ''ja ha sigut experimentada amb èxit en altres empreses formant-se a més e 140 persones de la comarca''.

El Curs d'operador/a de maquinària d'excavació, que ja ha començat a impartir-se i que està integrat per 11 hòmens i 3 dones, es desenvolupa en el planter de l'empresa Hnos. Andujar y Navarro  (Paterna) i consta de 270 hores, part de les quals es dedicaran exclusivament a la prevenció de riscos laborals, s'impartiran pels sindicats UGT i CCOO, entitats integrants del pacte territorial per l'ocupació de la comarca.

Quant als mòduls formatius, estos són Conceptes bàsics i elements principals; Manteniment de màquines d'excavació, Treballs amb pala carregadora pneumàtica, Treballs amb retroexcavadora, i Seguretat i Medi ambient.

Les entitats i empreses que han firmat el conveni són: Consorci del Pacte Territorial per a la Creació d'Ocupació PACTEM NORD, AVEMCOP, ÀRIDOS Y EXCAVACIONES MIGUEL PÉREZ ANTÓN, SL, ASLFALTOS GUEROLA, SA, BOLINCHES EXCAVACIONES INDUSTRIALES, SA, GEMERSA, HERMANOS ANDÚJAR Y NAVARRO, SL, HERMOVAL, SL, NICOLAS DE FUENTES, SL i ROMEFER, SL.

 

28 abril 2007
FaceBook  Twitter  

Altres