La Grup Ecologista La Costera convoca la IV jornada de neteja del Molí de Vent de Puçol

La Grup Ecologista La Costera convoca la IV jornada de neteja del Molí de Vent de Puçol

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amb el lema Per un poble més net, per un patrimoni més viu, el Grup Ecologista de Puçol La Costera ha organitzat, per quart any consecutiu, una jornada de neteja en el Molí de Vent de Puçol, inicialment per al dissabte 14 d'abril, encara que el mal temps ha obligat a ajornar-lo fins al mes de maig. L'organització ecologista invita ''a tots els ciutadans de Puçol preocupats pel seu patrimoni cultural i mediambiental'' a participar en esta activitat.

Tots els de veïns de Puçol que vulguen contribuir a la conservació del patrimoni cultural i mediambiental del seu municipi tenen una cita en el Molí de Vent de Puçol per a realitzar la IV Jornada de Neteja del Molí de Vent, un dels símbols culturals i històrics més importants de Puçol. L'activitat convocada pels ecologistes consistirà en la neteja col·lectiva de la muntanya on es troba el Molí de Vent, una muntanya que durant anys va ser utilitzada com a abocador i que encara hui algunes persones utilitzen com a tal a pesar de l'existència de l'ecoparc municipal.

L'objectiu que perseguix el Grup Ecologista de Puçol La Costera amb esta jornada de neteja col·lectiva és, com explica el seu president Lucas Marín, ''que els ciutadans de Puçol podem gaudir del Molí, que és la construcció més antiga del nostre poble, sense que la brutícia i el fem taquen la seua visita''. Lucas Marín lamenta que ''la neteja del Molí estiga convertint-se en una de les activitats clàssiques de la nostra organització, ja que això implica que al Molí inclús estiga brut''. No obstant, el president d'esta associació ecologista destaca que ''les tres jornades de neteja col·lectiva anteriors ja han començat a donar els seus fruits, ja que cada vegada ens trobem amb menys fem en la contornada del Molí  i fa dos anys l'Ajuntament va restaurar els murs del molí''.


Tot el material (guants, bosses de fem...) necessari per a la neteja col·lectiva de l'entorn del Molí de Vent serà facilitat pel Grup Ecologista de Puçol La Costera. Des de l'associació ecologista s'invita a ''tots els ciutadans de Puçol preocupats pel seu patrimoni cultural i mediambiental'' a participar en esta activitat.

Una constant degradació

Un quilòmetre a l'oest del nucli urbà de Puçol s'alça el Molí de Vent, l'edifici més antic d'este municipi de l'Horta Nord, ja que alguns estudiosos daten la seua construcció sobre el segle X. Es tracta, a més, d'un dels pocs molins d'estes característiques que inclús queden al País Valencià. No obstant, el Molí de Vent, un dels símbols culturals i històrics de Puçol, ha patit des de fa més d'un segle un continu procés de degradació des que va deixar de funcionar a mitjan segle XIX. Des d'aquell momente el Molí de Vent ha estat abandonat i a punt va estar de desaparéixer amb la construcció del bypass, ja que l'itinerari inicial de la A-7 li passava per damunt. Posteriorment les gestions de l'Ajuntament van aco

25 abril 2007
FaceBook  Twitter  

Altres