La Trobada homenatja tres puçolencs: Juli Esteve, Empar Claramunt i Manel Alonso

La Trobada homenatja tres puçolencs: Juli Esteve, Empar Claramunt i Manel Alonso

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El passat 20 d'abril, durant un sopar en un conegut restaurant de la localitat i dins dels actes de la XX Trobada d'Escoles en Valencià, es va fer un homenatge a tres veïns de Puçol: Juli Esteve, Empar Claramunt i Manel Alonso. L'organització de la trobada els va triar per la seua trajectòria professional, així com pel seu compromís amb la llengua i la cultura dels valencians.


Durant l'acte, al qual assistiren l'alcalde, el regidor de Cultura i diversos membres del consistori, així com bona part de la comunitat educativa de la localitat, els tres homenatjats van rebre un quadre amb un poema del poeta Josep Maria Ribelles, acompanyat per un dibuix de la pintora i restauradora Enriqueta Cebriàn.

Juli Esteve, en prendre la paraula, va defendre la necessitat d'uns mitjans de comunicació públics que siguen objectius i escrupolosament veraços, respectuosos amb la llibertat d'expressió i que ajuden en la recuperació del valencià i en la vertebració del país.

Per la seua banda Empar Claramunt centrà el seu parlament en la reivindicació de la dona com a part fonamental de la vida social de la nostra localitat, així com la denúncia de la marginalitat que ha patit al llarg dels segles, posant com a mostra el nomenclàtor local on hi ha poca presència femenina: ''És com si no hi haguera hagut mai dones a Puçol'', va dir la titellaire.

L'escriptor i editor Manel Alonso recordà als assistents la sacrificada tasca dels mestres a les escoles, i el tercer centenari de la batalla d'Almansa, ''tres-cents anys després continuem treballant i parlant en valencià'', i féu defensa de la llarga i oculta tradició local de versadors i poetes, de cronistes i narradors que són els gran oblidats de la societat de Puçol, tot i la seua generosa aportació a la cultura i la història del poble, persones com ara el pare Bonaventura, Francesc Roca i Alcayde, Vicent Sebastià, el tio Polo, Vicent Ferrer Soriano, Pere Paco, el tio Paula, Josep Maria Ribelles, o Jordi Garcés, entre molts altres.

 

26 abril 2007
FaceBook  Twitter  

Altres