Qui va dir que el francés era una llengua morta i no tenia futur en Internet?

Qui va dir que el francés era una llengua morta i no tenia futur en Internet?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vint-i-set alumnes de l'Institut d'Ensenyança Secundària de Puçol han participat per quart any consecutiu en un intercanvi amb alumnes de secundària a França. L'experiència està resultant tot un gran èxit com a fórmula per a potenciar l'aprenentatge d'un segon idioma i, al mateix temps, per a fomentar els llaços d'unió entre famílies i pobles de la comunitat europea.

Un total de vint-i-set alumnes, de catorze a dèsset anys, que cursen en l'actualitat 2n d'ESO i Batxillerat, han participat en la quarta edició consecutiva de l'intercanvi amb alumnes d'edats semblants a França. El viatge a França es va realitzar entre el 21 i el 28 de març, mentres que els alumnes del Lycée Raymond Naus de Toulouse havien estat a Puçol del 5 al 12 del mateix mes.

''No és simplement un viatge de plaer'' -diu Paco Carbonell, el professor coordinador de l'intercanvi-. ''Els alumnes porten un quadern de camp amb fitxes i un diari que omplin cada dia; a més, hem realitzat una sèrie de visites culturals que han servit per a potenciar la seua formació''.


Unes visites que enguany han inclòs la Vaig citar de l'espace, on es fabrica el coet europeu Arianne 5, i el Museu de Toulouse Lautrec, a més de distintes ciutats medievals i les esglésies gòtiques i romàniques de la zona.

Un ampli programa d'actes amb què es perseguix una vivència plena del país la llengua de la qual s'està estudiant perquè, com diu el professor, ''només així s'aconseguix una plena immersió lingüística i la necessitat que els alumnes hagen d'expressar-se en eixe segon idioma que estan estudiant i en un context absolutament real''.

Però l'èxit d'estos quatre anys d'intercanvis és més valuós si es té en compte que s'estan aconseguint altres objectius quasi utòpics quan es va començar a plantejar l'experiència: durant els últims estius ha sigut habitual la visita entre famílies acollidores franceses i espanyoles, així com vacances a casa de la família acollidora en ambdós països, una cosa que comença a ser quotidià entre els alumnes que han participat en més d'un intercanvi.

I tot això per no parlar de les noves tecnologies, que estan ajudant a fer que el nivell de fluïdesa, sobretot escrita, siga molt major entre els alumnes que participen en l'experiència ''perquè els xics i xiques mantenen un contacte quasi diari a través del mòbil i, sobretot, d'Internet i el correu electrònic, un mitjà l'eficàcia del qual per a l'aprenentatge d'un idioma estranger està fora de tot dubte''.

Tot este ampli programa d'activitats, Paco Carbonell i els alumnes de francés de l'IES Puçol van a presentar-ho en un acte oficial en l'Ajuntament de Puçol, dilluns, 7 de maig, a les 13 hores. Serà un acte per a donar compte dels èxits aconseguits i, com no podia ser de cap altra manera,

07 Maig 2007
FaceBook  Twitter  

Altres