Heavy metall per a alumnes de Primària en la Casa de Cultura

Heavy metall per a alumnes de Primària en la Casa de Cultura

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tres conceptes incompatibles: una música (heavy metall), un públic (alumnes d'Educació Primària) i un local (la Casa de Cultura). Incompatibles, però només en aparença. El col·legi públic Jaume I, en la seua penúltima aposta del present curs, el divendres 27 d'abril a la vesprada, en horari escolar, va omplir el saló d'actes de la Casa de Cultura d'alumnes, pares i professors per a disfrutar en directe d'un concert organitzat en col·laboració amb l'Ampli, l'associació de músics de Puçol.

Quan al juny del 2006, a finals del curs passat, el Jaume I va sorprendre a tots amb un inoblidable espectacle en homenatge a la dona treballadora, plantejat a partir de la jubilació d'una de les professores emblemàtiques del centre, molts van pensar que les idees de l'equip directiu havien tocat sostre i seria impossible sorprendre en cursos successius amb propostes educatives noves.

S'equivocaven, naturalment.

La nova junta directiva de l'AMPA (i, per cert, també l'antiga, que continua col·laborant en distintes activitats), el claustre de professors, tots els alumnes del centre (recordem, de sis a dotze anys) i, per descomptat, Juan Carlos Palmero, el seu director, han tornat a oferir este curs una variada oferta de propostes innovadores.

Per a començar, un calendari anual dissenyat per en col·laboració amb els alumnes en què se'ns recorda la importància de ser el primer centre de Puçol que aplica l'Agenda 21 escolar. Continuen amb la seua campanya d'eliminació de barreres arquitectòniques en centres educatius. Han iniciat un sèrie d'intercanvis a través d'Internet amb centres educatius de mig món. El seu carnestoltes va ser un clar compromís per l'ensenyança en valencià: tots anaven disfressats de llengua. Durant tot el curs, els dimecres a la vesprada, han realitzat jornades de dramatització per a professors de la comarca. Els alumnes han disfrutat de distintes obres de teatre en el col·le, inclòs un musical sobre El mag d'Oz.

També va sorprendre la seua falla al març: una dura crítica al pas de l'AVE per la població i també al mapa escolar. Abril ha sigut el mes reservat a un nou concert de rock dur en la Casa de Cultura. I, per si no fóra poc, en la primera quinzena de maig participarà en la Mostra de Teatre Júpiter, una aposta que unix educació i teatre i en la qual presentaran les seues obres dènou centres de Secundària... i un de Primària: el Jaume I.


Rock en el col·le

Un total de 155 alumnes, acompanyats de 15 professors, els membres de l'AMPA i un bon nombre de pares del col·legi públic Jaume I abarrotaven el saló d'actes de la Casa de Cultura. Molts d'ells acudien per primera vegada a un concert en directe. I ho feien, qui ho anava a dir, com una activitat del col·le.

09 Maig 2007
FaceBook  Twitter  

Altres