La platja de Puçol obté la bandera Qualitur per segon any consecutiu

La platja de Puçol obté la bandera Qualitur per segon any consecutiu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El dimarts 8 de maig, a Alacant, la platja de Puçol rebia per segona vegada la bandera Qualitur, el distintiu que garantix la qualitat de la platja i els servicis en la costa valenciana. L'acte va ser presidit per la consellera de Turisme, Mª Milagrosa Martínez, i hi van assistir l'alcalde, Juan Manuel Busto, i el regidor d'Urbanisme i Medi Ambient, Mariano Sanchis.

El Centre de Turisme d'Alacant, situat als peus de la Mont Tossal i al costat de l'estadi de futbol Rico Pérez, va ser el marc triat per a esta nova entrega de banderes. En total, 37 municipis de la Comunitat Valenciana han rebut la bandera Qualitur que identifica la qualitat en els serveis i la gestió mediambietal de les platges.

Mª Milagrosa Martínez (consellera de Turisme) i José Marín (delegat del Govern a Alacant) van ser els encarregats de realitzar l'entrega dels distintius als alcaldes, regidors i tècnics que van acudir en representació dels catorze municipis premiats d'Alacant, els deu de Castelló i els tretze de València. De tots ells, huit reben el distintiu Qualitur per primera vegada.

En total, són 120 les platges que han rebut esta distinció,  Mª Milagrosa Martínez va destacar al final de l'acte que ''la Comunitat Valenciana és la que té un nombre més gran de certificacions de qualitat i medi ambient d'Espanya. Este valor ens diferencia i ens fa més competitius en el mercat nacional i internacional''.


Després de reconéixer que este èxit s'ha aconseguit un any més gràcies a l'esforç de tots els ajuntaments del litoral autonòmic, la consellera va agrair als presents ''l'esforç realitzat per tots els municipis, el que augura que 2007 serà un any d'excel·lents expectatives i un punt de referència per al turisme valencià''.

A la recerca de l'excel·lència

A l'estiu de 2005, Puçol inaugurava la seua nova platja. Arrere quedava l'època en què només hi havia pedres en la zona costanera de la població. Una inversió de 13 milions d'euros, que van ser sufragats íntegrament pel Ministeri de Medi Ambient, va permetre la construcció de sis espigons, l'aportació de 300.000 tones d'arena de pedrera i la creació d'un passeig marítim de 2.100 metres de longitud, la platja passava a situar-se entre les més atractives del litoral valencià.

Paral·lelament, l'Ajuntament de Puçol va implantar un sistema de gestió mediambiental en la platja per a garantir no sols la qualitat de l'aigua, sinó també la de l'arena i la dels servicis de la zona. Des del primer moment el compromís era aconseguir una platja excel·lent.

Així ho va reconéixer la Generalitat Valencia

16 Maig 2007
FaceBook  Twitter  

Altres