Jocs, música, pins, olles i molt de sol van ser els protagonistes del Dia de La Costera

Jocs, música, pins, olles i molt de sol van ser els protagonistes del Dia de La Costera

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

S'havien inscrit 1.174 veïns per a participar en el Dia de La Costera, encara que al final només 700 es van donar cita en el Paratge Natural per a disfrutar del sol, el paisatge, la plantació de pins, l'actuació de l'escola de tabal i dolçaina, els jocs infantils de Didalia i, com no podia ser de cap altra manera, les extraordinàries olles cuinades per Calderes Albert.

Després d'haver sigut declarat Paratge Natural Municipal al setembre de 2005, les normatives més rigoroses en matèries de protecció del medi ambient i, sobretot, l'onada d'incendis que va arrasar el nostre país el passat 2006 va fer que el Dia de La Costera haguera de modificar-se en la passada edició. En realitat el gran canvi es va produir en el menú: un bocata per a cada assistent, en compte de la tradicional olla, ja que estava prohibit encendre foc. Este canvi va suposar que el passat any el nombre d'inscrits es reduïra a 800 comensals.

No obstant, durant el passat hivern i inclús esta primavera, des de l'Ajuntament de Puçol s'ha mamprés una àmplia labor de millora de les instal·lacions: noves tanques de protecció de fusta, bancs de pedra més nombrosos i, sobretot, uns paellers adaptats a la nova normativa, ja que tenen conducció de fums i mesures antipurna.

''Estos canvis suposen que ja es pot tornar a cuinar en La Costera'' -diu el regidor de Festes, Juan Enrique Claramunt-. ''D'ací que en esta edició confiàrem a tindre més inscrits''.

I els va haver-hi. Concretament van ser una miqueta més de 1.200 els que es van apuntar a esta edició del Dia de La Costera. Però les pluges de març i abril van obligar a ajornar la data prevista i traslladar-la al diumenge 6 de maig. Es va tornar a consultar un per un, telefònicament, els distints grups inscrits. Es va fer un nou llistat i, finalment, van ser 1.174 els participants que van confirmar la seua presència.

Però no va ser així. Només 700 veïns es van donar cita en el Paratge Natural. Molts, indubtablement. Però les absències es noten més quan impliquen un gasto econòmic: s'havien cuinat set olles de 170 racions cada una, s'havien llogat 1000 cadires, junt amb les 200 que aporta l'ajuntament, també es van llogar 200 taules... ''Va ser un gran treball de coordinació i en part s'ha desaprofitat'' -reconeix Mavi Galcerá, la responsable d'organitzar l'acte-. ''Confiem que en futures edicions hi haja més serietat per part dels que confirmen o no la seua assistència a un acte''.


Això sí, els assistents van disfrutar d'una jornada excepcional.

Les quatre monitores del grup Didalia van treballar durant el matí amb els xiquets assistents, que n'eren molts. Aprofitant la festivitat del Dia de la Mare, van dissenyar tests i imants de nevera pensats per a l'ocasió. Tampoc van faltar e

17 Maig 2007
FaceBook  Twitter  

Altres