Dos mesos caminant al Vaticà per a trobar-se cara a cara amb el Papa

Dos mesos caminant al Vaticà per a trobar-se cara a cara amb el Papa

Teresa Flors i Teresa Soriano van eixir caminant de Puçol el 9 d'abril. El 12 de maig se'ls va unir José Vilanova, el marit de la primera. Junts planegen arribar a Roma a mitjan de juny. A ells se'ls sumaran el 18 del mateix mes els 50 veïns que faran el viatge amb autobús, i l'endemà altres tants que ho faran amb avió. Eixe centenar de veïns de Puçol té audiència amb el Papa el 20 de juny. El motiu? El quart centenari de l'església dels Sants Joans.

No és fàcil fer un pelegrinatge a peu, encara que és una imatge habitual en El Camí de Santiago. Teresa Flors i Teresa Soriano el van recórrer l'any 2004 i va ser allí on va sorgir la idea de realitzar una nova promesa: aprofitant que en 2007 se celebra el quart centenari dels Sants Joans, van plantejar caminar des de Puçol fins al Vaticà amb una rèplica de la patrona de la població, que seria entregada a Benet XVI.

I com les promeses cal complir-les, el passat 9 d'abril van començar el seu pelegrinatge, acompanyades únicament de dos motxilles i un bon nombre de contactes realitzats prèviament, sobretot en territori espanyol, per a organitzar la pernoctació després dels més de trenta quilòmetres recorreguts a peu cada un dels 66 dies que tenen previst caminar fins a completar els 1.700 quilòmetres que separen Puçol de Roma.

Més o menys a l'altura de Montpeller, el passat 12 de maig, es va unir al pelegrinatge José Villanueva acompanyat d'una autocaravana, el que permet solucionar l'allotjament nocturn i el transport de la imatge de la Mare de Déu al Peu de la Creu, patrona de Puçol, que han hagut de carregar en les seues motxilles durant més d'un mes.

A més, mantenen contactes quotidians per telèfon amb Vicente Soriano i Jesús Ruixó, dos dels cent devots de la població que també se sumaran a la trobada amb el Papa, encara que estos ja ho faran amb autobús, en els dies previs a l'audiència.

''Elles porten una rèplica de la patrona en les seues motxilles i nosaltres en portarem una altra en l'autobús'' -explica Jesús Ruixo-. ''Quan arribem a Roma, farem una missa en l'hotel per a beneir la imatge i li l'entregarem al Papa, acompanyada del llibre que arreplega la història dels quatre-cents anys de la nostra parròquia''.

Una missa en què no hi haurà problemes per a oficiar-la: fins a onze sacerdots que exercixen o han exercit a Puçol estaran presents a Roma, encara que, curiosament, faltarà el titular de l'església dels Sants Joans, d'ací que les gestions i contactes hagen hagut de realitzar-se a través de Luis Mª Gudo, periodista i persona vinculada al Vaticà, a més de la inapreciable col·laboració del rector local Vicente Gozálvez, el qual en estos moments compagina la seua labor en Santa Marta amb la d'administrador parroquial en els Sants Joans.


Qüestió de fe

''Cada un de nosaltres expressem les nostres creences d'una forma'' -reconeix Vicente Soriano-. ''Vam fer El Camí de Santiago com molta gent, però arribar al Vaticà a peu, això és una altra cosa''. Les pluges, sobretot en els primers dies, la falta d'allotjament concertat en els pobles francesos i el pes acumulat al llarg de centenars d'hores de caminar donen fe que l'important per a aconseguir-ho és tindre precisament això: fe.

Curiosament, quan es pensa en este tipus de pelegrinatges es creu que només és cosa dels més majors. Res més lluny de la realitat. Encara que la mitjana dels cent veïns que acudiran a Roma supera els quaranta anys, hi ha entre ells un ampli grup de jóvens que no vol deixar passar l'oportunitat de viure la seua fe d'una altra forma.

De moment, el cen

30 Maig 2007
FaceBook  Twitter  

Altres