Rover Portella, subcampió autonòmic de judo sub-23 als dèsset anys

Rover Portella, subcampió autonòmic de judo sub-23 als dèsset anys

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La llegenda del jove judoka Rover Portella continua creixent. Després d'haver guanyat totes les competicions provincials i autonòmiques fins a aconseguir la categoria infantil, va començar la seua ''etapa seriosa'' arrasant en distints tornejos de judo. Ara, amb dèsset anys, no sols ha guanyat el campionat autonòmic en la categoria sub-20, sinó que per a ''anar aprenent'' s'acaba de presentar en l'autonòmic sub-23 i ha quedat subcampió.Iniciat en el judo per son pare i entrenador, Roverlein Portella, la trajectòria del jove Rover està jalonada d'èxits en totes les categories. Fins als catorze anys va guanyar absolutament totes les competicions en què va participar. Només alguna lesió o una ocasional malaltia el van apartar en puntuals ocasions d'aconseguir triomfs no sols en l'àmbit autonòmic, sinó també nacional. Actualment, als seus dèsset anys, ja és membre de la Selecció Espanyola de judo i la seua presència és habitual en tots els tornejos que s'organitzen... i no ens referim als tornejos per a la seua edat, sinó a tots els tornejos.

Esta temporada va començar el seu primer any en la categoria sub-20 vencent en el provincial i en l'autonòmic. Però volia continuar aprenent. Prova d'això és el campionat autonòmic sub-23 celebrat el 12 i 13 de maig a Ontinyent. Allí, en la categoria de menys de 73 quilos, es va enfrontar a judokes cinc anys majors i, per tant, amb una experiència molt superior en la competició. No obstant, només Marín va aconseguir superar-lo en la final, ''i això perquè cinc anys de diferència a vegades es noten en xicotets detalls de la prova, eixos xicotets detalls que et poden donar el triomf final'', assenyala el seu entrenador, Roverlein Portella.

Acudia a esta convocatòria amb l'objectiu de buscar experiència i anar entrenant-se, i ha tornat amb la medalla de plata. Per a Rover, que encara té cinc anys més de presència en la categoria, s'obri un futur esperançador per a la seua gran meta esportiva: formar part de l'equip olímpic espanyol de judo.


''Ja ha passat temporades entrenant amb altres judokes de la selecció espanyola en el Centre d'Alt Rendiment Esportiu de Múrcia'' -recorda el seu entrenador-. ''Pel que ja sap el que és l'alta competició,  pel que el seu gran objectiu no és una cosa impossible''.

Això sí, amb tantes competicions en distintes categories, el que té més difícil és mantindre el ritme en els estudis: moltes hores d'entrenament en el club Olímpic i molts caps de setmana viatjant per tot Espanya per a competir, a penes deixen temps per a realitzar els deures, encara que en l'Institut d'Ensenyança Secundària de Puçol saben que cal ser pacients amb ell, si un treball no arriba a t

22 Maig 2007
FaceBook  Twitter  

Altres